vineri, 1 iulie 2011

Sufleu de zucchini cu paste

IMG_5622c_

Paste cu dovlecei şi brânză, o combinaţie trăznet. Aş mânca în neştire atât e de bun şi nu-i greu de loc de preparat. Încercaţi? ;)

Timp: ~1h

Porţii: 4

Ingrediente: 300g tăiţei laţi, 700g zucchini – dovlecei verzi (sau dovlecei obişnuiţi), 300g brânză ricotta sau urdă, 100ml smântână, 2-3 linguri de sos pesto, 200ml lapte, 3 ouă, 2 căţei de usturoi, 100g caşcaval ras, seminţe de pin (opţional), sare, piper, busuioc proaspăt

Mod de preparare:

Fierbem pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj apoi le scurgem bine de apă.

IMG_5580_

Spălăm dovleceii, tăiem capetele şi apoi îi feliem pe lungime.

IMG_5583_

Amestecăm brânza, laptele, smântâna şi ouăle, apoi adăugăm usturoiul pisat, sarea şi piperul.

IMG_5577_

Ungem o tavă mărişoară cu ulei sau unt, presărăm pesmet şi aşezăm jumătate din cantitatea de paste. Turnăm peste ele jumătate din crema de brânză şi aşezăm felii de dovlecei unse cu sos pesto. Vă recomand să îl faceţi în casă urmând indicaţiile de aici. Este incomparabil mai bun faţă de cel cumpărat.

Presărăm seminţe de pin şi frunzuliţe de busuioc dacă dorim.

IMG_5590_

Repetăm stratificarea cu restul de ingrediente iar la urmă presărăm caşcavalul ras şi dăm la cuptorul încins la 200°C timp de aproximativ 45min.

IMG_5595_

Obţinem un sufleu foarte apetisant şi îmbietor…

IMG_5629_

Lăsăm să se răcorească puţin şi apoi servim ca să se poată tăia mai bine.

IMG_5632_

Buun tare…

Să aveţi poftă!

Un comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails