Paste cu dovlecei şi brânză, o combinaţie trăznet. Aş mânca în neştire atât e de bun şi nu-i greu de loc de preparat. Încercaţi? ;)
Timp: ~1h
Porţii: 4
Ingrediente: 300g tăiţei laţi, 700g zucchini – dovlecei verzi (sau dovlecei obişnuiţi), 300g brânză ricotta sau urdă, 100ml smântână, 2-3 linguri de sos pesto, 200ml lapte, 3 ouă, 2 căţei de usturoi, 100g caşcaval ras, seminţe de pin (opţional), sare, piper, busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Fierbem pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj apoi le scurgem bine de apă.
Spălăm dovleceii, tăiem capetele şi apoi îi feliem pe lungime.
Amestecăm brânza, laptele, smântâna şi ouăle, apoi adăugăm usturoiul pisat, sarea şi piperul.
Ungem o tavă mărişoară cu ulei sau unt, presărăm pesmet şi aşezăm jumătate din cantitatea de paste. Turnăm peste ele jumătate din crema de brânză şi aşezăm felii de dovlecei unse cu sos pesto. Vă recomand să îl faceţi în casă urmând indicaţiile de aici. Este incomparabil mai bun faţă de cel cumpărat.
Presărăm seminţe de pin şi frunzuliţe de busuioc dacă dorim.
Repetăm stratificarea cu restul de ingrediente iar la urmă presărăm caşcavalul ras şi dăm la cuptorul încins la 200°C timp de aproximativ 45min.
Obţinem un sufleu foarte apetisant şi îmbietor…
Lăsăm să se răcorească puţin şi apoi servim ca să se poată tăia mai bine.
Buun tare…
Să aveţi poftă!
Este sublim, big like :D
RăspundețiȘtergere