Dacă e vară să fie pentru toată lumea, da? :P
Între două rafale de ploaie şi un frig ca-n octombrie ne mai amăgim şi noi cu-n grătar şi cu speranţa c-o să fie vreme mai bună în august când o-m fi cu adevărat în vacanţă…
Glumă glumă, da acasă lumea moare de cald şi noi aici în Belgia facem frigu’
Ei da să nu ne mai plângem atât… a fost bun grătarul, poate-l încercaţi şi voi ;)
Timp: ~30min (macerare minim 1h)
Porţii: 4
Ingrediente: 4 felii ceafă de porc (~ 1kg), 2 linguri muştar cu boabe, 1 linguriţă miere de albine, pătrunjel verde tocat, piper
Mod de preparare:
Păi treaba-i cât se poate de banală. Se ia carnea, se spală şi se usucă cu şervete de hârtie.
Se amestecă muştarul, mierea, pătrunjelul tocat şi piperul până obţinem o emulsie. Sare eu zic că nu-i mai trebuie, muştarul e destul de sărat iar dacă nu vreţi pătrunjel alegeţi voi altă buruiană, cimbru de exemplu ;)
Bălăcim apoi carnea cu emulsia de muştar şi o punem frumuşel la macerat în frigider pentru minim o oră. Eu am lăsat-o peste noapte ca să-mi fie treaba mai uşoară adoua zi :P
Păi ce urmează e de la sine înţeles. Încingem grătarul şi frigem carnea mai mult sau mai puţin, după cum vă place. Nouă ne place să prindă puţină arsură aşa pe margini…
Ceva de plâns… se mănâncă cu pâine rumenită pe grătar, ceva salată de sezon, ardei copţi şi/sau mujdei cu roşii coapte.
Acum să nu credeţi că pe grătar a stat doar ceafa asta aşa singură şi neconsolată. Că doar nu încingeam grătarul doar pentru patru fripturi :D
Va urma…
Să aveţi poftă până una alta!
foarte bine arata ceafa asta la gratar.
RăspundețiȘtergereCu siguranta ca o voi incerca,imediat ce achizitionam gratarul pe gaz.
te pup,
Dana
Desi sunt mare amatoare de gratar, o sa astept totusi toamna sa mananc ceafa de porc la gratar. Aici (in Bucuresti) sunt 40 grade la umbra!!!!!
RăspundețiȘtergere