Îngheţata asta de pepene galben e undeva la limita între granita, sorbet şi semifreddo. E o îngheţată foarte uşoară, răcoritoare şi aromată.
E prima dată când mă aventurez să fac îngheţată şi nu aş fi făcut-o dacă nu ar fi fost să cumpăr un pepene galben pe care apoi să nu mai am chef să îl mănânc ca atare.
A ieşit ceva delicios şi dacă vreţi puteţi să înlocuiţi pepenele galben cu alt fruct sau chiar să-l eliminaţi de tot şi veţi obţine o îngheţată simplă de vanilie ;)
Timp: 30min (congelare min 3h)
Porţii: 6 (~1kg îngheţată)
Ingrediente: ~500g pulpă de pepene galben, 2 ouă, 250g smântână dulce, 40g zahăr, 1/2 păstaie de vanilie sau esenţă, alune prăjite nesărate şi mărunţite (opţional), 1 lingură de rom, un praf de sare
Mod de preparare:
Tăiem pulpa de pepene galben în cuburi şi o dăm la mixer până obţinem o pastă.
Frecăm apoi gălbenuşurile cu zahăr până obţinem o cremă.
În alt vas batem smântâna până se întăreşte puţin şi în alt vas batem albuşurile cu un praf de sare până se întăresc foarte tare.
Amestecăm apoi cele trei compoziţii cu pulpa de pepene galben, alunele mărunţite, romul şi miezul de păstaie de vanilie sau esenţa.
Amestecăm uşor cu o spatulă şi turnăm compoziţia într-un vas încăpător care va merge la congelator.
După o oră de stat la congetor scoatem vasul şi mixăm îngheţata ca să spargem cristalele de gheaţă. Repetăm operaţia asta de trei ori apoi putem servi.
Eu nu prea am avut răbdare să se congeleze calumea şi după vreo două ore am gustat-o deja că nu mai puteam de poftă.
E buna tare vă asigur. Nu e foarte cremoasă petru că zeama de la pepene face totuşi ace de gheaţă dar e perfect răcoritoare şi lejeră pentru o zi toridă de vară.
Răcorire plăcută!
Eram sigura ca aici voi gasii fix ceea ce caut...abea astept sa incerc aceasta reteta :D
RăspundețiȘtergeresuper buna
RăspundețiȘtergere