Eraţi curioşi ce-am mai făcut cu piersicile din grădină care n-au devenit între timp gem?
Păi o parte le-am făcut în mai multe ture “peach crumble” adică în traducere piersici cu frimituri sau mai bine zis cu crustă ;) şi cu altele am experimentat nişte tarte bune bune (urmează în posturile viitoare)
Crumble de fructe este un desert clasic al bucătăriei englezeşti, extrem de simplu şi uimitor de gustos atât cald cât şi rece.
Eu l-am făcut cam aşa…
Timp: ~40min
Porţii: 4
Ingrediente: 6 piersici coapte şi aromate, 2 linguri de unt moale, 2 linguri de nuci/alune/mijdale măcinate, 3 linguri de făină, 2-3 linguri de zahăr, miez de păstaie de vanilie, coajă de lămâie, un praf de sare, 1 linguriţă de rom, scorţişoară (opţional)
Mod de preparare:
Amestecăm untul moale, nucile/alunele, făina, zahărul, vanilia, romul, sarea şi coaja de lămâie până obţinem nişte frimituri.
Spălăm piersicile, le tăiem felii sau cuburi şi le aşezăm în 4 tăviţe individuale sau într-un vas mai mare.
Presărăm puţin zahăr deasupra şi eventual scorţişoară dacă doriţi apoi aşezăm cu degetele frimiturile de aluat.
Coacem timp de 25-30min în cuptorul preîncălzit la 180°C până se rumeneşte deasupra.
Servim pe loc cu mentă proaspătă, îngheţată sau frişcă sau lăsăm să se răcească complet.
E un desert la îndemâna oricui care se poate prepara cu orice alt fruct, experimentaţi doar ;)
Poftă mare!
wow.. cat de bine arata!!
RăspundețiȘtergereSuper!! Imi place asa mult crumble-ul! Te invit sa participi luna asta la provocarea "Dulce Romanie" http://bettykitchen.wordpress.com/2011/09/01/provocarea-lunii-septembrie-dulce-romanie-2011/
RăspundețiȘtergere