Vă propun un aperitiv simplu şi foarte gustos, pastă de măsline cu file de anchois numită tapenade.
Se face cât ai zice…peşte…
Timp: ~15min
Portii: 4
Ingrediente: 200g măsline negre sau brune Kalamata (de preferabil cu sâmburi), 5 fileuri de anchois (hamsii) în ulei, 5 capere în oţet, 1 căţel de usturoi, ~50ml ulei de măsline, 1 lămâie
Mod de preparare:
Pregătim ingredientele…
Eu am folosit fileuri de anchois roluite cu capere şi măsline brune Kalamata cu tot cu sâmburi. Prefer să folosesc măsline cu sâmburi fiindcă sunt mai gustoase.
Scoatem sâmburii măslinelor folosind un pahar cu fundul drept cu care presăm fiecare măslină în parte. Sâmburii se vor desface foarte uşor.
Mixăm apoi toate ingredientele în blender până obţinem o pastă.
Adăugăm uleiul de măsline treptat şi mai suplimentăm dacă este nevoie…
La final dregem cu zeamă de lămâie după gust.
Servim cu tartine de pesmet şi felii de lămâie…un deliciu…
Poftă bună!
nu prea ma impac cu maslinele, dar sunt sigura ca e foarte buna...
RăspundețiȘtergeream auzit la o emisiune de gastronomie ca maslinele Kalamata sunt cele mai naturale nesuferint nici un fel de proces tehnologic dupa ce sunt recoltate
RăspundețiȘtergereun aperitiv foarte simplu si sunt sigura ca au un gust f. rafinat asa cum sunt toate preparatele pe care le faci tu.pupici multi
nu ai mai scris de mult.deschid si nu vad nimic nou.plang vizitatori .
RăspundețiȘtergerevrem retete noi
RăspundețiȘtergereArata foarte bine ce ai facut tu acolo. E dezarmanta usurinta cu care se prepara aceasta pasta :)) Chiar ma duc sa incerc si eu, sa vedem ce-o iesi... Tine-mi pumnii!
RăspundețiȘtergere