Pavés de Bruxelles este o prajitura traditionala belgiana, foarte apreciata si extrem de usor de facut. Reteta am “furat-o” de la o familie de belgieni care m-au invitat sa gust aceasta prajitura, mi-a placut foarte mult si m-am hotarat sa o impartasesc si cu voi.
Timp: 20min
Portii: 2
Ingrediente: 1 pachet de biscuiti "Petit Beurre” (sunt cam 20 de biscuiti in pachet), 250g de unt nesarat, 2 cani de cafea tare sau lichior Amaretto (sau ambele combinate), 1 cana zahar pudra pentru crema (se pune mai mult sau mai putin dupa gust), 2 lingurite cacao sau ness (eu am pus ness)
Mod de preparare: Tinem untul putin la caldura sau intr-o cratita pe abur ca sa se incalzeasca putin si sa putem prepara crema. Untul nu trebuie sa fie topit ci doar suficient de moale ca sa se poata bata cu o furculita sau cu telul.
Pentru crema amestecam untul, zaharul pudra si doua lingurite de cacao/ness pana rezulta o crema omogena si oarecum pufosa.
Inmuiem biscuiti in cafea si/sau amaretto si asezam un strat de biscuiti pe platou.
Ungem cu crema de unt, apoi repetam procedeul pana epuizam toti biscuiti.
Deasupra ornam cu crema si cu ciocolata rasa, sau cacao sau cu viermisori de ciocolata pentru ornat sau cu tot ce va mai trece prin cap (in principiu sa fie pe baza de ciocolata).
Tinem la frigider aproximativ 2 ore si apoi servim. E o prajitura racoroasa, foarte aromata si merita gustata.
Iata si o sectiune…
Bon appétit les belges!
se poate inlocuii cafeaua? cu sirop de zahar ars? nu prea sunt prietena cu cafeaua..
RăspundețiȘtergereBuna Adizzy, bineinteles ca poti inlocui cafeaua. Cu siguranta o sa iasa f bun si cu sirop de rahar ars ;)
RăspundețiȘtergereSpor!
din felul cum arata stiu de ce este atat de apreciata, arata super si sigur este foarte dulce, cremoasa si dementiala :)
RăspundețiȘtergere