Tot din categoria Retete de Paste va prezint reteta dupa care am gatit deliciosul bors de miel.
Timp: 1h30min
Portii: 6
Ingrediente: carne de miel (aprox 500g), 4 fire ceapa verde, 1/2 morcov, 1 rosie, 1/4 ardei gras, 2-3 cartofi mici, zarzavat (leustean, telina frunze, stevie, loboda, patrunjel, tarhon), 250g bors proaspat sau 1 lingurita bors praf, 1 ou, sare, piper
Mod de preparare:
Spalam carnea si o tinem 10min in apa rece cu sare sa se curete bine de sange.
Schimbam apoi apa, saram si punem carnea la fiert la foc mediu. La primul clocot luam spuma care se formeaza. Fierbem timp de 20-30min sau mai mult in functie de cat de repede se inmoaie carnea.
Pregatim intre timp legumele.
Taiem ceapa verde si ardeiul marunt, morcovul il dam prin razatoarea mare, iar cartofii ii curatam de coaja si ii taiem in 4.
Cand carnea e fiarta adaugam ceapa si morcovul si reducem putin focul. Dupa 10 min adaugam cartofii, rosia data prin razatoarea mare si restul de zarzavat taiat marunt.
Pregatim apoi taiteii. Batem oul si luam din el doua linguri pentru taitei.
Amestecam cele 2 linguri de ou batut cu 2-3 linguri de faina si un praf de sare si framantam o coca tare.
Intindem coca cu sucitorul si taiem taiteii fasii subtiri cu o foarfeca.
In ultimele clocote adaugam jumatate din taiteii obtinuti (restul o pastram pentru o alta ciorbica) si borsul proaspat fiert in prealabil (sau direct borsul praf).
Lasam sa mai dea in cateva clocote pana fierb si taiteii si inchidem focul. Dregem cu restul de ou ramas de la taitei, adaugam patrunjel tocat si borsul e gata.
Servim cu ardei iute sau ceapa verde si cu supliment de smantana pentru cine doreste.
Mai adaugam putin patrunjel verde si leustean cand servim ca sa se simta savoarea de zarzavat proaspat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu