Supica da … usoara si cu multe vitamine. Unde mai pui si niste galuscute pufoase in ea de iti lasa gura apa….
Timp: 40min
Portii: 4
Ingrediente: 1 morcov, 1 ceapa, 4 cartofi mici, 1 rosie (sau 4 rosioare cherry), 1/2 ardei gras, 150g telina, 1 radacina patrunjel, 400-500g carne de manzat, 50g fidea, 1 lingura ulei, sare, piper, patrunjel verde
Pentru galuste: 1 ou, 3 linguri gris, sare
Mod de preparare:
Spalam carnea de manzat si o portionam in bucati potrivite. Punem la fiert in apa cu sare si luam spuma de deasupra cand incepe sa fiarba. Daca e carne de manzat tanar ar trebui sa fiarba destul de repede, dupa 2-3 clocote e fiarta.
Intre timp curatam si taiem legumele in cate 4 bucati fiecare. Cartofii daca sunt mici ii lasam intregi. Eu am maruntit ceapa fiindca nu prea imi place la gust cand e in bucati mari.
Dupa ce a fiert carnea adaugam legumele si 1 lingura de ulei. Lasam sa fiarba si incercam din cand in cand legumele daca s-au inmuiat.
Pregatim intre timp galustele.
Separam albusul de galbenus. Albusul il batem spuma cu putina sare iar galbenusul il amestecam cu 3 linguri de gris si cu doua linguri de zeama din supa.
Adaugam si albusul si amestecam usor. Lasam cateva minute sa se umfle grisul inainte de a pune galustele in oala.
Cand legumele sunt aproape fierte adaugam fideaua si galustele.
Pentru galuste luam o lingura, o trecem intai prin supa sa nu se lipeasca compozitia de galuste de ea si luam cate o lingura de compozitie si o punem usor in oala.
Daca ati respectat reteta ar trebui ca galustele sa se ridice imediat la suprafata semn ca sunt usoare si vor iesi pufoase ;)
Lasam sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand usor si rasucind galustele pe ambele parti.
Dupa ce si-au dublat volumul incercam o galusca cu furculita sa vedem daca e fiarta si luam oala de pe foc daca da.
Presaram patrunjel verde deasupra si servim fierbinte mesenilor pofticiosi :P
Pofta buna…
Multumim si la masa nu vorbim!
Maine fac si eu supica de asta. Sa-mi tii pumnii;)
RăspundețiȘtergerePupici
Te pup, spor!
RăspundețiȘtergere