Cu peste sau fara peste? Asta-i intrebarea…
Mama parca o facea cu hamsii sau hering marinat…din cate am vazut pe net reteta nu contine nici un fel de peste deci am o dilema… care e adevarata reteta de salata orientala?
Pana o sa aflu raspunsul voi posta reteta fara peste cu mentiunea ca am servit-o cu ton din conserva alaturi ;)
Timp: 30min
Portii: 2-3
Ingrediente: 7 cartofi medii, 2 oua, 7-8 castraveciori cornichon, 2 fire de ceapa verde sau 1 ceapa uscata (eu am pus praz), 20 masline negre, sare, piper, patrunjel, ulei, otet
Mod de preparare:
Fierbem cartofii in coaja si ouale in apa cu sare timp de 10-15 min.
Daca intra furculita in cartofi inseamna ca sunt fierti. Punem cratita sub jet de apa rece si lasam cateva minute ca sa se curete mai bine cartofii de coaja.
Intre timp taiem ceapa si castraveciorii.
Curatam cartofii si ouale de coaja, ii taiem si ii punem peste restul ingredientelor.
Adaugam sare, piper, ulei, otet, patrunjel si amestecam o singura data cu grija sa nu zdrobim ingredientele.
Pofta buna tuturor!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu