Hehehe, v-am promis pastrama de oaie acum o saptamana cand prezentam reteta de must. Pe atunci era la macerat insa weekendul asta a fost sortita gratarului. Ne-am desfatat cu o pastrama frageda alaturi de o bucata de mamaliga aburinda si o cana de must dulce si usor acidulat ;)
Prepararea nu-i mare filosofie, secretul e calitatea carnii de oaie sau berbecut care trebuie sa fie frageda si fara pielite sau tendoane.
Sa va spun cum am imbalsamat-o eu…
Timp: 4-5 zile
Portii: 2
Ingrediente: 2 felii pulpa de miel sau oaie frageda, 1 capatana de usturoi, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, 1/2 lingurita boia, 1/2 lingurita cimbru, 2 linguri vin alb
Mod de preparare:
Spalam si zvantam carnea de oaie cu servete de hartie. Daca e cazul o desosam si o potionam. Eu am avut doua felii de pulpa de oaie asa ca nu am mai avut ce portiona ;)
Pisam usturoiul si pregatim condimentele intr-un vas.
Amestecam condimentele pana obtinem o pasta si frecam bine carnea cu ea.
Turnam apoi doua linguri de vin alb peste carne si asta-i tot.
Impachetam in folie alimentara si tinem la frigider 5-7 zile. O mai intoarcem dupa cateva zile ca sa stea umeda pe toate partile.
Asa arata inainte sa intalneasca gratarul :P
Asa arata inainte sa intalneasca cutitul si furculita. Iubitului meu ii place mai prajita, el a facut gratarul :P
Si asa arata inainte sa ma intalneasca pe mine :D
Am servit cu cartofi prajiti, mamaliguta, castraveciori murati si must. Prea bun, un adevarat ospat…
Pofta buna si sa fiti sanatosi!
pare gustoasa si arata bine
RăspundețiȘtergere;) este, este, stai sa vezi ce gratar o sa-ncing acum de Paste
RăspundețiȘtergeream facut si eu pastrama dar am mai pus ceapa si morcovi si vin sa treaca peste carne este super
RăspundețiȘtergereSa iti fie de bine!
RăspundețiȘtergereInteresanta idea ta cu ceapa si morcovi ;)
O seara frumoasa iti doresc!
incearca sa adaugi in ,,balsam,,un virf de cutit de silitra.da fragezime si culoare frumoasa la carne.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos pentru sugestii insa eu prefer sa ma axez pe ingrediente cat mai naturale. Nu sunt o fanatica a produselor biologice insa chimicalele in bucataria mea nu sunt binevenite.
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa!
Ce am vazut in poze, nici de departe nu e carne de oaie/miel/berbec! Aspect,marime,culoare,culoarea grasimii, textura,nimic, absolut nimic in legatura cu oaia!
RăspundețiȘtergereTe asigur ca ce vezi in poze sunt felii de pulpa superioara de oaie de cea mai buna calitate cumparate de la o carmangerie specializata din Belgia. Intradevar in Romania nu ai sa gasesti niciodata asa calitate, poate de aia par ireale pozele.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa iti doresc!
SUPER RETETA AM INCERCATO MS
RăspundețiȘtergere