Bombonicile astea sunt extrem de practice şi tare bune. Le puteţi prepara cu pişcoturi de şampanie, biscuiţi sau alte fursecuri simple dar şi cu bucăţi de blat de pandişpan care vă rămân de la finisat.
Reţeta e de la prietena mea Miha.
Timp: ~30min
Porţii: ~20 buc
Ingrediente: 200g pişcoturi, biscuiţi, fursecuri, blat de pandişpan, 1 lingură nucă măcinată, 1 lingură cacao, 1 lingură rom, 100g unt moale, 2 linguri zahăr pudră
Pentru umplut: vişine din vişinată, stafide, bucăţele de fructe confiate, rahat, migdale, nuci, etc
Pentru ornat: ~ 100g nucă măcinată sau fulgi de cocos, migdale măcinate, cacao
Mod de preparare:
Strivim pişcoturile direct în pungă cu sucitorul sau cu ciocanul de bătut carne.
Dacă folosim alte ingrediente, le băgăm într-o pungă şi le strivim sau folosim mixerul. Important e să le transformăm în frimituri.
Amestecăm apoi restul de ingrediente: untul moale, cacao, zahărul, nuca măcinată şi romul.
Încorporăm frimiturile de pişcoturi puţin câte puţin. Dacă vi se pare că nu se leagă mai adăugaţi puţin rom sau chiar lapte. Vom obţine la final un aluat consistent.
Nu mai rămâne decât să modelăm biluţe în mijlocul cărora punem o vişină din vişinată, sau o stafidă sau le lăsăm simple şi le tăvălim prin nucă sau cocos sau ce dorim.
Sunt foarte bune, aduc puţin la gust cu salamul de biscuiţi iar dacă le doriţi de post nu trebuie decât să folosiţi biscuiţi sau fursecuri de post şi să înlocuiţi untul cu margarină.
Să aveţi poftă!
Practic si usor!!! Mi-ai facut pofta! Sambata poate fac si eu .... yami, yami!!!
RăspundețiȘtergereSimplu si delicios.
RăspundețiȘtergere