A apărut spanacul proaspăt în pieţe aşa că nu poate fi un prilej mai bun pentru a pregăti o tartă apetisantă cu spanac, brânză telemea şi seminţe de pin ;)
E simplă şi bună tare de tot.
Timp: ~1h (dacă aveţi aluatul gata făcut durează mai puţin)
Porţii: 4-6 (1 tartă cu diametrul de 26cm)
Ingrediente: 1 foaie de aluat brisée, 300g spanac, 200g brânză telemea sau feta grecească, 50g caşcaval ras (emmental), 1 lingură seminţe de pin (sau de floarea sorelui), 1 ceapă, 2 ouă, 200ml smântână lichidă, 1 lingură ulei de măsline, 2 linguri pesmet, verdeaţă (pătrunjel, busuioc, mărar,…)
Mod de preparare:
Călim ceapa în ulei de măsline şi când devine sticloasă adăugăm spanacul proaspăt spălat, scurs şi tocat în prealabil.
Lăsăm pe foc câteva minute până se înmoaie (nu mai mult de 3-4 minute) apoi adăugăm seminţele de pin şi luăm de pe foc.
Când se mai răcoreşte spanacul adăugăm ouăle bătute cu smântână, caşcavalul ras, verdeaţa şi potrivim de sare şi piper. Atenţie cu sarea că şi brânza telemea e sărată. Întindem aluatul într-o tavă de tartă şi presărăm pesmetul. Brânza telemea sau feta grecească o tăiem cubuleţe şi o aşezăm în tavă. Păstrăm câteva cubuleţe pentru ornat deasupra.
Turnăm amestecul de spanac în tavă, nivelăm şi aşezăm cubuleţele de brânză rămase.
Coacem în cuptorul preîncălzit la foc potrivit (180-200°C) timp de 30 min.
Poftiţi la o felie ;)
Poftă mare!
Ce bunatate de tarta!
RăspundețiȘtergereArata delicios! Si este foarte asemanatoare cu tarta cu spanac si feta din seria 30 de minute a lui Oliver :) Chiar ma gandeam sa o fac week-end-ul asta!
RăspundețiȘtergereEste excelenta si mai sanatoasa decat multe alte preparate pe care obisnuim sa le consumam zilnic!
RăspundețiȘtergere