Când vreţi să vă surprindeţi musafirii cu o mâncare inedită şi deosebit de rafinată vă propun să pregătiţi aceste tăviţe cu mazăre, ciuperci şi smântână ascunse sub o crustă apetisantă de foietaj.
Iată cât de simplu se face…
Timp: ~1h
Porţii: 2-4
Ingrediente: 1 foaie de aluat franţuzesc (foietaj), 400g ciuperci proaspete, 1 ceapă, 2 linguri ulei de măsline, 200g mazăre congelată (sau din borcan), 150ml smântână acră, 1 linguriţă tarhon uscat, 1 ou, sare, piper
Mod de preparare:
Ne ocupăm mai întâi de ciupercuţe. Le spălăm sub jet de apă şi le tăiem puţin codiţele dacă au pământ la capăt. Eu am folosit ciuperci brune. Sunt mult mai gustoase decât clasicele champignon de Paris ;)
Tăiem ceapa solzişori şi o călim în uleiul de măsline pănă se înmoaie şi devine aurie (cam 10min)
Tăiem ciupercile în două sau în patru cu tot cu codiţe şi le adăugăm peste ceapă. Continuăm să călim încă 5-10 minute.
Adăugăm mazărea congelată sau din borcan, smâtână şi tarhonul şi lăsăm să mai bolborosească încet încă 1-2 minute dacă am folosit mazăre din conservă sau 5-10 minute pentru mazărea congelată. Dacă sosul e prea gros mai adăugaţi câteva linguri de apă.
Potrivim de sare şi piper. Iată compoziţia, delicioasă.
Împărţim această compoziţie în două sau patru tăviţe termorezistente. Va fi suficient cât să sature două persoane ca fel principal sau patru persoane pe post de gustare.
Acoperim tăviţele cu câte o bucată de foietaj pe care o fixăm bine de margini.
Ungem aluatul cu ou bătut şi coacem în cuptorul preîncălzit la foc mediu (180°C) timp de 20-30min până se umflă şi se rumeneşte aluatul.
Servim călduţe ca aperitiv sau ca fel principal. Sunt foarte gustoase şi inedite iar tarhonul chiar se combină de minune cu mazărea şi ciupercile ;)
Poftă mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu