În caz că nu ştiaţi, despre spaghetele astea se spune că ar fi fost inspirate din meniul domnişoarelor de o calitate îndoielnică din Italia, pe la mijlocul secolului 20. Bineînţeles asta e doar o presupunere, în realitate nu se ştie exact de ce se cheamă aşa cum se cheamă :)
Acum, n-are rost să judecăm mâncarea după nume, ci să o apreciem pentru gust, care e super bun.
Să o încercaţi, e simplă, accesibilă şi rapidă ;)
Timp: ~35min
Porţii: 4
Ingrediente: 400g spaghete, 8 fileuri de anchois (hamsii) sau sardele în saramură (de la borcan), 1 ardei iute, 4 linguri ulei de măsline, 500g roşii de la borcan sau proaspete, 100ml vin roşu, 1 foie de dafin, 2 linguri capere, 2 linguri măsline negre fără sâmburi, sare, piper, oregano sau busuioc, pătrunjel verde
Mod de preparare:
Încingem uleiul de măsline într-o tigaie şi călim fileurile de peşte, usturoiul şi ardeiul iute tocat.
Eu am făcut doar două porţii aşa că am înjumătătit toate cantităţile şi am pus doar 3 fileuri de anchois.
Adăugăm apoi roşiile, vinul şi foaia de dafin şi lăsăm să fiarbă încet cam 15min. Eu am folosit roşii decojite din conservă pe care le-am strivit direct în tigaie.
Dacă sosul scade prea tare mai adăugaţi puţină apă.
Între timp fierbem spaghetele într-o cratiţă mare cu apă şi sare pentru 8-10min. Apoi le strecurăm şi le lăsăm într-o strecurătoare să se scurgă bine de apă. Nu are nici un rost să le clătim cu apă rece ca să le răcim degeaba.
Adăugăm în sos caperele, măslinele, busuioc, potrivim de sare şi piper şi mai dăm într-un clocot scurt.
Presărăm pătrunjelul tocat şi gata sosul.
Amestecăm pastele cu sosul sau servim sosul în farfurie peste paste împreună cu parmezan dacă doriţi ;)
Sunt delicioase…
Buon appetito!
Arata minunat,cred ca sunt delicioase.
RăspundețiȘtergereTe asteapta un premiu la mine pe blog.
Pupici.
Multumes frumos Ariana pentru aprecieri si pentru premiu. Te pup.
RăspundețiȘtergere