Din categoria aperitive va prezint urmatoarea reteta de tartine care-ti lasa gura apa. Gustate la masa de Revelion 2009, furat reteta, imbunatatit (ca doar avem si noi imaginatie nu?) si dezvaluit in cele ce urmeaza ;)
Asadar,
Timp: 15min
Portii: 4 (~20 tartine)
Ingrediente: 5-6 felii de somon fumé, 2-3 linguri mari de mascarpone, 1 fir subtire de ceapa verde(sau echivalentul de praz sau chiar ceapa uscata), zeama de lamaie (dupa gust), sare, piper, patrunjel tocat
(La origine reteta nu continea ceapa, lamaie si patrunjel dar imi pare mie ca sunt mai apetisante asa)
Mod de preparare: Avem doua optiuni, fie mixam fileul de somon cu crema mascarpone si zeama de lamaie la blender, fie maruntim somonul si amestecam totul la mana.
Dupa cum vedeti eu am ales cea de-a doua varianta. Nu de alta dar imi place mai mult sa simt bucatelele de carne decat sa omogenizez totul intr-o pasta (nu ca nu ar fi buna si asa ca doar la origine mixate erau cand le-am gustat prima data).
Asadar alegeti voi ce varianta preferati :P
Ceapa nu recomand sa o mixati ca lasa zeama.
Amestecam bine bine somonul, ceapa si patrunjelul maruntite cu mascarpone si zeama de lamaie, potrivim de sare si piper si servim pe tartine de pesmet ornate dupa imaginatie bucatarului :)
Eu am ornat cu feliute de praz.
Servim imediat deoarece se umezesc tartinele de pesmet.
Si o poza de prim plan…
…sper ca v-am convins!
Pofta buna si pe curand!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu