O prajitura aromata, un pic mai umeda dacat un chec obisnuit si cu un gust profund de banane ;)
Merge de minune dimineata la cafea sau ceai!
Timp: 1h
Portii: 1 chec in tava de cozonac
Ingrediente: 2 banane foarte coapte, 1/2 cana de zahar (~120g), 1/2 cana de ulei (~100ml), 2 oua, 3 cani faina (400-500g), 1/2 lingurita de sare, 1 plic praf de copt, 2 pliculete de zahar vanilat, scortisoara (dupa preferinte), coaja de lamaie, fructe uscate, nuci, alune sau stafide
Mod de preparare:
Se mixeaza bananele , apoi se adauga zaharul , ouale, uleiul si se amesteca bine.
Adaugam coaja rasa de lamaie (eu am avut lime – lamaie verde), scortisoara (eu nu am pus de data asta) si faina amestecata cu praful de copt.
La sfarsit adaugam fructele confiate (caise in cazul meu) si stafidele.
Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu faina si coacem timp de 40-50 min la foc mic. Eu am mai presarat deasupra niste fulgi de migdale, asa pentru aspect nu de altceva :P
Facem testul cu scobitoarea si daca totul e inregula rasturnam pe un platou si taiem numai dupa ce se raceste.
A crescut foarte frumos, ptiu ptiu sa nu-i fie de deochi :P
Apoi l-am taiat.
Apoi am papat… cu fructe in prima faza, si apoi la cafea a doua zi ;)
A fost bun, mi-a placut.
Pofta buna!
Bunnnn!
RăspundețiȘtergere