luni, 10 august 2009

Banana Bread ~ Chec cu banane

IMG_4807

O prajitura aromata, un pic mai umeda dacat un chec obisnuit si cu un gust profund de banane ;)

Merge de minune dimineata la cafea sau ceai!

Timp: 1h

Portii: 1 chec in tava de cozonac

Ingrediente: 2 banane foarte coapte, 1/2 cana de zahar (~120g), 1/2 cana de ulei (~100ml), 2 oua, 3 cani faina (400-500g), 1/2 lingurita de sare, 1 plic praf de copt, 2 pliculete de zahar vanilat, scortisoara (dupa preferinte), coaja de lamaie, fructe uscate, nuci, alune sau stafide

Mod de preparare:

IMG_4754

Se mixeaza bananele , apoi se adauga zaharul , ouale, uleiul si se amesteca bine.

IMG_4755

Adaugam coaja rasa de lamaie (eu am avut lime – lamaie verde), scortisoara (eu nu am pus de data asta) si faina amestecata cu praful de copt.

IMG_4758

La sfarsit adaugam fructele confiate (caise in cazul meu) si stafidele.

IMG_4762

Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu faina si coacem timp de 40-50 min la foc mic. Eu am mai presarat deasupra niste fulgi de migdale, asa pentru aspect nu de altceva :P

IMG_4763

Facem testul cu scobitoarea si daca totul e inregula rasturnam pe un platou si taiem numai dupa ce se raceste.

IMG_4774

A crescut foarte frumos, ptiu ptiu sa nu-i fie de deochi :P

IMG_4783

Apoi l-am taiat.

IMG_4796

Apoi am papat… cu fructe in prima faza, si apoi la cafea a doua zi ;)

IMG_4800

A fost bun, mi-a placut.

Pofta buna!

Un comentariu:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails