Dintre toate retetele cu scampis (creveti) pe care le-am incercat pana acum asta i-a mers la suflet iubitului meu. Imi cere sa-i fac mereu, cred ca ar manca numai frigarui de scampis daca ar fi dupa el :P
Saptamana trecuta am avut niste invitati speciali asa ca am pregatit-o din nou si v-o impartasesc acum si voua fiindca e prea buna ca sa ramana in anonimat ;)
Timp: 20min
Portii: 4-5
Ingrediente: 40 creveti grasuni decorticati (calculati cam 10 creveti de portie sau mai putini in functie de mancaciosi), 4 felii de unt cu verdeata, 20 frunze de busuioc proaspat, 20 bete scurte de frigarui
Mod de preparare:
Spalam si zvantam crevetii pe servete de hartie. Ii tragem apoi in teapa doi cate doi cu cate o frunzulita de busuioc la mijloc pentru contrast ;)
Incingem bine gratarul, fiecare de care are. Ori gratar cu carbuni, ori gratar electric ori tigaia grill ca in cazul meu. Idee e sa sfaraie :)
Topim intre timp untul cu verdeata si inainte de a pune frigaruile pe gratar le ungem cu unt aromat cu ajutorul unei pensule din silicon.
Untul aromat are de toate in el, are si sare si usturoi si verdeturi aromate asa ca-i dam drumu la sfaraiala, pe gratar cu crevetii!!!
Dupa cateva minute intoarcem frigaruile. Trebuie doar sa capete o culoare rumena aurie fara sa se usuce sau sa se arda.
Frumosi mancai-ar mama!
Servim calzi cu diverse garnituri si sosuri dupa preferinte.
Noi i-am servit cu paste verzi (cu spanac) presarate cu parmezan si cu sos tzatziki.
Aaa si am mai avut pe langa si niste legume cu branza gratinate a la grec.
Delicios nevoie mare!
Musafirii incantati, farfuriile goale, bucatareasa fericita :P
Pofta buna si pe curand!
Super tare reteta si gustul. I-am gustat(de fapt i-am devorat:) ) la tine si sunt extraordinari. Te puup si tine-o tot asa!
RăspundețiȘtergereMerci Onuta, te pup si te mai astept la o portie de creveti ;)
RăspundețiȘtergere