Focaccia… ce nume frumos… ce reteta simpla… ce placere sa o savurezi…
Specialitatile italiene sunt printre preferatele mele alaturi de cele grecesti… Mancaruri relativ simple si sanatoase preparate cu pasiune si cu mult respect pentru legumele proaspete, branzeturi, peste si fructe de mare… si pe langa toate bunatatile din bucataria italiana exista Focaccia…
Timp: 1h 15min
Portii: 1-2 bucati
Ingrediente: 200g faina, 1 lingura gris, 150ml apa calduta, 1/2 plic drojdie uscata (aprox 3,5g), 1 lingura ulei de masline, sare, un varf de cutit de zahar
Mod de preparare:
Aluatul este exact cel din reteta de pizza doar ca eu am reglat cantiatile cam la jumatate. Procedeul e acelasi, framantam un aluat din ingredientele de mai sus si il lasam la dospit la loc cald pentru 30min.
Incingem bine cuptorul la maxim si intindem aluatul. Mi-e mi-au iesit doua bucati pentru ca le-am facut subtiri ca sa iasa cat mai crocante. Lasati-le mai groase daca doriti o focaccia putin crescuta, crocanta la exterior si pufoasa la interior ;)
Intepem blatul cu o furculita si il ungem cu putin ulei de masline. Presaram condimente diverse dupa preferinte. Eu am pus oregano, busuioc, putina sare si putin piper. Se poate pune si putin parmezan ras, bucatele de masline… posibilitatile sunt nelimitate.
Asezam focaccia in tava de la cuptor pe foaie de copt si dam la cuptorul incins pe pozitia cea mai joasa.
Dupa nu mai mult de 8 minute focaccia e gata, rumena si apetisanta, imbietoare…
Eu mi-am dorit-o crocanta si subtire si intocmai a iesit.
Nu cred ca are rost sa va zic cum o servim… se mananca acompaniata de orice doriti sau chiar ca atare e prea buna!
Pofta buna!
mie imi place cu usturoi :D este exceptionala :d
RăspundețiȘtergereO reteta de nota 10, big like ;)
RăspundețiȘtergere