Ador spanacul si sunt mereu in cautare de retete noi pe baza de spanac. Cannelloni cu ricotta si spanac mi s-au parut o combinatie foarte reusita, contureaza foarte bine savoarea spanacului, delicios.
Timp: 1h
Portii: 2-3
Ingrediente: 10 canelloni, 250g ricotta (sau urda), aprox. 300g spanac proaspat, 1 ceapa, 1 lingura ulei, 1-2 catei de usturoi, 300ml suc de rosii (sau bulion diluat cu apa), 50g cascaval, sare, piper, oregano, nucsoara, busuioc
Mod de preparare:
Tocam ceapa si usturoiul si le calim in ulei.
Adaugam apoi spanacul maruntit si calim in continuare cam 10min.
Dupa ce s-a inmuiat spanacul si a dat in cateva clocote adaugam ricotta sau urda si condimentele (sare, piper, nucsoara).
Amestecam bine, ungem un vas termorezistent cu unt/ulei si umplem cannelloni cu aceasta compozitie.
Trebuie sa va zic faptul ca umplutul mi-a cam dat batai de cap fiindca mi-a iesit o compozitie cam moale. Cred ca data viitoare o sa folosesc foi de lasagna si o sa le fac straturi straturi…
Cannelloni sunt niste foi de pasta sub forma de tuburi. Le putem umple cu o lingurita (daca avem o compozitie mai tare) sau cu o punga. Eu am ales ultima varianta.
Asta a iesit…
Turnam sucul de rosii peste cannellonii umpluti si condimentam cu sare, piper, oregano si busuioc.
Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul incins pentru 20min la foc mediu.
Dupa 20min scoatem folia, presaram cascavalul ras sau feliat si mai lasam la copt pentru inca 10min.
La final, asta e rezultatul…
A iesit foarte bun ;)
Pofta buna!
ca sa nu iasa unplutura, cannelloni sunt mai usor de ambalat in clatite: dupa inceperea infasurarii, se indoaie si la capate putin si se continua operatia de infasurare.
RăspundețiȘtergereInteresanta idee Pete, merci frumos si te mai astept :P
RăspundețiȘtergere