Inca o reteta cu spanac :P Am adunat ceva retete pe baza de spanac si nu imi pare rau de loc, iar aceasta cu siguranta nu va fi ultima ;)
Timp: 2h
Portii: 2
Ingrediente:
Aluat: 250g faina, 1/2 plic drojdie uscata (aprox 3,5g), 1 ou, 125ml lapte cald, 1/2 lingurita zahar, 1 lingura ulei, 1 lingurita sare, 1 ou si 2 linguri lapte (pentru uns)
Compozitia: 200g spanac proaspat, 100g branza (burduf, telemea, cas, etc.), 1 ceapa, 1 lingura ulei, 1 lingura gris, sare, piper, busuioc, cimbru
Mod de preparare:
Framantam un aluat din ingredientele de mai sus si lasam la dospit la loc cald timp de aprox. 1 ora.
Intre timp ne ocupam de compozitie. Incingem o lingura de ulei si calim ceapa taiata marunt. Adaugam apoi spanacul si il calim pana se inmoaie si scade zeama.
Adaugam apoi grisul si condimentele.
Urmeaza branza. Amestecam pana se topeste si se formeaza o crema. Eu am folosit o branza belgiana iute dar merge de minune cu telemea, branza de burduf, cas sau cascaval.
Cam asa arata compozitia mea. Foarte gustoasa dar cam lichida mi-a iesit, nu prea am avut rabdare sa scada spanacul :P Dar oricum a iesit f bun.
Impartim aluatul dospit in 2 sau in 4 depinde cat de mari vreti placintele si il intindem cu sucitorul.
Punem pe fiecare foaie 1-2 linguri de compozitie si impaturim aluatul dupa imaginatia fiecaruia. Eu am apucat aluatul de capete si le-am rasucit la mijloc obtinand niste placinte ca niste bascute ;)
Asezam in tava de la aragaz unsa sau tapetata cu hartie de copt, ungem cu ou batut cu 2 linguri de lapte si dam la cuptorul incins la foc mediu (200°) timp de aprox 40min.
Asta am obtinut, asta am papat :P
Fff bun!!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu