vineri, 4 septembrie 2009

Somon la gratar cu sos de rosii si busuioc

IMG_5850

“Salmone al basilico” asa se numea meniul original de care m-am indragostit in restaurantul nostru preferat cu specific italian. Daca ajungeti vreodata la Filosofia Italiana nu ezitati sa comandati Salmone al basilico. Sosul de rosii cu busuioc in combinatie cu somonul fraged la gratar servit alaturi de paste sau cartofi prajiti va va incanta simturile.

Si pentru ca ne-a placut atat de mult am incercat sa recreez reteta acasa cu o garnitura de orez soté cu legume.

Va marturisesc ca am nimerit-o in proportie de 90%. Ne-a placut foarte mult dar asta nu inseamna ca nu vom mai vizita restaurantul Filosofia Italiana pentru o portie de Salmone al basilico facuta asa ca la mama lui (nu va mai spun de multe alte bunatati ce se pot servi acolo…)

Timp: 30min

Portii: 2

Ingrediente: 4 buc. file de somon (proaspat sau congelat), 2-3 rosii, 1 lingura ulei de masline, frunze de busuioc proaspete, 1 lingurita rasa de zahar, sare, piper, dafin, oregano uscat

Mod de preparare:

Spalam si zvantam feliile de somon si le presaram pe toate partile cu sare de mare (sau sare mai grunjoasa).

IMG_5819

Le lasam aprox. 5 min apoi le spalam, le zvantam cu servete de hartie si le punem pe gratarul deja incins. Atentie, se cam face fum si miros in casa, ideal ar fi sa il gratariti afara sau pe balcon. Daca nu, dati hota la maxim, la final merita tot efortul ;)

IMG_5838

Cat se rumeneste somonul ne ocupam de sos…

IMG_5821

Taiem rosiile cubulete si le calim intr-o craticioara in ulei de masline.

IMG_5824

Adaugam, sarea, piperul si condimentele uscate si lasam pe foc pana se inmoaie si incep sa fiarba.

IMG_5827

Adaugam apoi frunzele de busuioc si zaharul (ca sa taie din aciditatea rosiilor) si mai lasam sa dea intr-un clocot.

IMG_5828

Luam de pe foc si pasam putin sosul cu o furculita sau cu blenderul. Nu insistam foarte mult cu pasatul ca sa mai ramana si bucati de pulpa de rosii.

IMG_5832

Cam asa arata sosul meu.

IMG_5836

Ok, intre timp s-au facut si bucatile de somon de pe gratar…

IMG_5843

Cam asta-i tot, servim cu garnitura la alegere si ne bucuram de gustul rafinat al somonului cu sos de busuioc.

IMG_5847

Noi l-am papat cu garnitura de orez soté cu legume si a fost fooarte buun!

IMG_5848

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails