Gaufres à l'ancienne sau în traducere: gaufres după metoda veche adică aşa cum le făceau bunicile din Belgia, fără aditivi, praf de copt sau alte modernisme ;)
Timp: 15-20min
Porţii: 8 bucăţi
Ingrediente: 200g făină cernută, 25g zahăr, 50g unt, 125ml lapte, 1 ou, 1 linguriţă de rom (rom băutura, nu esenţă), un praf de sare, puţină scorţişoară
Mod de preparare:
Cernem făina şi o aşezăm într-un vas. Adăugăm sarea, zahărul, untul topit, romul, scorţişoara şi gălbenuşul de ou.
Turnăm laptele călduţ căte puţin şi amestecăm până obţinem un aluat fără cocoloaşe.
La final adăugăm albuşul de ou bătut spumă şi amestecăm foarte uşor de jos în sus.
Încingem aparatul de gaufres pe poziţia medie (dacă îl puteţi regla) şi îl ungem cu puţin unt. Turnăm aluatul în forme (nu foarte mult să nu dea afară) şi coacem timp de 3-4 minute.
Nu deschidem formele între timp ca să nu dea înapoi gaufrele.
După 4 minute…
Le lăsăm să se răcorească puţin pe un grilaj.
Apoi le pudrăm cu zahăr şi le servim călduţe sau reci, simple, cu gem, cremă de ciocolată, fructe sau câte şi mai câte ;)
Nu vă mai zic cât de bune sunt cu un pahar cu lapte şi cu gem de prune de la mama… mmm…
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu