O cină rapidă sau chiar un meniu bun de impresionat musafirii ;)
Somonul se distinge atât prin culoare cât şi prin gust şi poate transforma orice meniu într-unul de sărbătoare. Am mai preparat somon la grătar însă de data aceasta am avut somon sălbatic din Oceanul Atlantic. Nu este atât de gras ca cel de crescătorie, gustul e mult mai fin şi carnea mai tare, mai îndesată. Foarte bun, şi fiindcă nu este aşa de gras nici nu se face mult fum şi miros când îl prăjeşti pe grătar ;)
Timp: ~15min
Porţii: 2
Ingrediente: 2 fileuri de somon sălbatic, 200g ciuperci asortate (Pleurotte, Champignon de Paris şi ciuperci chinezeşti Shii Take), 1 lingură de unt, 2 căţei de usturoi, 250g tagliatelle, 4 linguri sos pesto, sare, piper, cimbru, oregano, rozmarin
Mod de preparare:
Am pus pastele la fiert pentru 8min.
Între timp am spălat sub jet de apă rece ciupercile şi le-am lăsat să se scurgă pe un prosop de hârtie.
Am încins untul într-o tigaie şi am adăugat usturoiul mărunţit.
Am tăiat ciupercile mai mari în două şi le-am dat drumul în tigaie pentru nu mai mult de 2-3min împreună cu condimentele (cimbru, oregano, rozmarin), sarea şi piperul.
În acest timp somonul sfârâia pe grătar, simplu fără nici un adaos. Am vrut să păstrez treburile simple de data aceasta. Din păcate nu l-am mai tras în poză că nu mai aveam mâini libere :D
Pastele s-au fiert şi ele, le-am scurs şi le-am amestecat cu sosul pesto. Nimic mai simplu.
La final au făcut cu toţii cunoştinţă în farfurie ;)
Bun tare, cina salvată, misiune îndeplinită, burţile pline şi papilele gustative în extaz :D
Poftă bună şi noapte la fel de bună!
la ce fel arata somonu asta salbatic, imi vine sa musc din monitor...poate prind si io vreo bucatica
RăspundețiȘtergerebravo
Multumesc frumos, spor la bucatarit ;)
RăspundețiȘtergerePoti sa imi spui te rog unde ai gasit somon salbatic si ciuperci Shii Take? Daca esti din Bucuresti...
RăspundețiȘtergereBuna, imi pare rau dar nu te pot ajuta. Eu sunt in Belgia si am cumparat somonul salbatic si ciupercutele dintr-un magazin Carrefour. Incearca totusi la Carrefour in Bucuresti cine stie poate gasesti. Somonul eu l-am luat congelat.
RăspundețiȘtergereSpor la gatit si o zi frumoasa!
somonul salbatic mi se pare de o calitate inferiora celui clasic. :(
RăspundețiȘtergere