V-am mai povestit eu mai demult despre pasiunea mea cu omletele de duminică la micul dejun. Ei bine asta se întampla când eram copil, însă mai îmi vine din când în când dorul de creat omlete. Deschid frigiderul şi încep a face combinaţii. Dintre toate, cele cu mămăligă sunt preferatele mele.
De cele mai multe ori când facem mămăligă mai rămâne o bucată şi pentru a doua zi, însă nu mai e aşa de bună de mâncat ca atare. În omletă în schimb face furori ;)
Să vă spun rapid cum am creat-o pe asta…
Timp: 15min
Porţii: 1-2
Ingrediente: 2 ouă, 1 bucată praz, 1 bucată mămăligă rece, 1 bucată telemea de oi, 1/2 ardei gras galben, pătrunjel verde, piper, busuioc uscat, 1 lingură de ulei
Mod de preparare:
Radem mămăliga, şi telemeaua de oi pe răzătoarea mare. Prazul îl tăiem feliuţe iar ardeiul cubuleţe. Astea-s ingredientele omletei mele.
Batem ouăle, amestecăm totul bine şi îi dăm drumul într-o tigaie încinsă cu puţin ulei.
Când pare că s-a rumenit o întorcem, fiecare cum poate. Eu m-am obişnuit să o împart în patru şi să întorc fiecare sfert în parte. Cineva îmi sugera să folosesc o farfurie mare cât tigaia ca să o întorc întreagă însă nu prea m-am priceput :P trebuie să mai exersez :D
Mai lăsăm un pic să se rumenească şi pe partea asta şi gata, păpăm că aşa de bine miroase…
Poftă bună!
nu am mancat niciodata dar arata foarte bine si cred ca e si foarte buna....felicitari :*
RăspundețiȘtergere;) Merci Kata, sa o incerci ca e suuper.
RăspundețiȘtergereSuper idee cu omleta mamaligoasa.Mai ales ca noi suntem mamaligari convinsi(in special sotul),si evident de fiecare data ramane cate o bucatica pe care o arunc.
RăspundețiȘtergereMa bucur Vio ca va place omleta mea cu mamaliga. Eu o ador si cu ocazia asta nu arunc niciodata mamaliga de ieri :P
RăspundețiȘtergereSpor la bucatarit ;)
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergere