Ce desert mai fin şi mai sofisticat poate exista pe lumea asta altul decât spuma de ciocolată sau pe numele-i originar franţuzesc “Mousse au chocolat”? Dacă nu aţi gustat încă minunăţia asta vă spun mai mult ca sigur că nu aţi avut încă orgasm gustativ şi poate că ar fi timpul să-l descoperiţi ;)
De preparat chiar nu e mare filosofie, doar răbdare să aveţi să lăsaţi spuma câteva ore bune la frigider căci altfel nu are acelaşi farmec.
Ok hai sa nu mai intind povestea, iata cum am preparat delicioasa spuma de ciocolata…
Timp: ~40min + >2h timp de răcire
Portii: 4
Ingrediente: 200g ciocolată neagră, 2 linguri de cogniac, 3 albuşuri de ou, 50g zahăr pudră, 100ml frişcă din smântână dulce
Mod de preparare:
Rupem bucăţele 150g de ciocolată neagră şi o topim în bain-marie, adică o punem într-o crăticioară şi crăticioara în altă cratiţă cu apă caldă pe foc la minim. Amestecăm continuu până se topeşte ciocolata apoi închidem focul şi turnăm cele două linguri de cogniac.
Restul de 50g de ciocolată le mărunţim la cuţit sau le dăm prin răzătoarea mare şi le păstrăm deoparte.
Batem spumă albuşurile şi încorporăm zahărul pudră câte o lingură pe rând până obţinem o bezea tare.
Între timp batem şi frişca din smântână dulce.
Luăm cratiţa cu ciocolată din apa caldă şi încorporăm o lingură de bezea.
Vărsăm totul peste restul de bezea şi amestecăm uşor.
Adăugăm frişca bătută şi ciocolata rasă.
Amestecăm uşor, împărţim spuma în 4 cupe şi păstrăm la frigider minim 2 ore înainte de servire.
Servim cupele presărate cu ciocolată rasă sau cacao şi eventual alături de ceva biscuiţei uscaţi.
Cred că poza vorbeşte de sine…
Nu vă mai spun decât că este un desert DIVIN…
… şi vă urez O primăvară frumoasă şi însorită, plină de gânduri bune!!!
super!!! vreau si eu...:((((
RăspundețiȘtergeredar o sa fac acest minunat desert saptamana care vine ca saptamana asta tin post:( asta e...pupici
Te pup Onuta si abia astept sa-mi zici cum ti-a iesit. Sunt sigura ca o sa iti placa mai ales ca iti doreai de mult o reteta de desert ciocolatoasa la maxim :P
RăspundețiȘtergerecred ca este cu adevarat foarte buna doar e cu ciocolata!!
RăspundețiȘtergerearata mai mult decat foarte bine
si este si simplu de facut am sa incerc si eu reteta ta cu mare placere!!
Spor la gatit Kity si sa ne spui cum ti-a iesit ;)
RăspundețiȘtergeresuper bun....
RăspundețiȘtergereAbia acum am intrat pe blogul tau cautand o reteta de dulce de leche, dar am ramas aici si nu stiu daca mai pot iesi. Ai niste retete minunate pentru dulciuri.Nu stiu cu care sa incep.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place aici la mine, lectura placuta ;)
RăspundețiȘtergeremm ador ciocolata si abia astept sa incerc
RăspundețiȘtergereBuna Anonim, cel/cea care m-a intrebat despre topirea ciocolatei in bain-marie si care mi-a umplut pagina cu semne de exclamare!
RăspundețiȘtergereTi-am sters comentariul pentru ca nu accept comentarii cu caracter abuziv!
Iti voi raspunde totusi la intrebare.
Asa cum se poate observa si in imaginea cu ciocolata pusa la topit am procedat in felul urmator:
- Am pus o cratita cu apa pe foc pana s-a incalzit atat cat sa nu fiarba si am redus focul
- Am pus ciocolata rupta bucatele intr-o alta craticioara mai mica
- Am introdus craticioara mica in craticioara mare cu apa in asa fel incat sa pluteasca in apa
- Am tinut pe foc pana s-a topit ciocolata
Acest procedeu este util ca sa te asiguri ca nu vei branzi ciocolata daca o pui direct pe foc.
Daca ti se pare prea complicat poti topi ciocolata si la cuptorul cu microunde dar atentie sa nu se taie.
Sper ca iti va fi de folos! O zi buna!
Ce Inseamba cogniac???
RăspundețiȘtergereconiac .
RăspundețiȘtergereas putea folosi spuma aceasta intr un tort ?
RăspundețiȘtergereArata superrr! Bravo!!
RăspundețiȘtergereMerge si cu ciocolata alba??!
RăspundețiȘtergereBuna,
RăspundețiȘtergerePoti te rog sa imi spui daca pot face acest mousse si cu cioco alba.As vrea sa fac mousse in doua culori la pahar.Multumesc!
Hi
RăspundețiȘtergereAm incercat si eu de ziua mea in loc de prajitura. Spuma a disparut din pahare in cateva clipe.Merci pentru reteta.
Incercati combinatia ciocolata neagra/cu lapte. Eu asa am facut
Exceleta reteta! Bravo si multumesc! Daca n-o vor manca musafirii, voi fi extrem de fericita ptr ca o voi putea savura eu pe toata :)
RăspundețiȘtergere