Nutella e preferata iubitului meu. Deobicei îi fac clătite cu Nutella sau îi asezonez gaufrele cu Nutella. Eu în general prefer gemurile, fructele sau frişca dar e drept că nu pot spune că îmi displace Nutella. Cum brioşe am mai făcut, am păstrat în linii mari reţeta şi am introdus în context sus menţionata cremă :P
Au ieşit super şi s-au asortat de minune cu superbi trandafiri primiţi de la iubitul meu :)
Timp: ~40min
Porţii: 4-6 (12 bucăţi)
Ingrediente: 3 ouă, 70g unt, 150g zahăr, 200g făină, Nutella, 2 linguriţe praf de copt sau bicarbonat, esenţă de vanilie, esenţă de rom
Mod de preparare:
Frecăm untul (la temperatura camerei) cu zahărul şi apoi adăugăm pe rând ouăle.
Adăugăm apoi făina, praful de copt sau bicarbonatul stins cu puţină zeamă de lămâie, esenţele şi mixăm bine până se omogenizează aluatul.
Ungem formele cu ulei sau unt topit sau aşezăm hârtiuţele speciale şi turnăm câte o lingură de compoziţie în fiecare formă.
Adăugăm câte o jumătate de linguriţă de Nutella şi apoi acoperim cu încă o lingură de aluat. Deasupra mai punem încă o jumătate de linguriţă de Nutella peste fiecare brioşă şi coacem 20-25min la foc mediu (180°).
Frumoase foc şi buneee…
Le pudrăm cu zahăr şi le servim după ce s-au răcorit… grea-i aşteptarea asta…
Păi poftă bună să aveţi ca şi noi am avut ;)
Pe curând!
Ce pofta mi-ai facut!!!
RăspundețiȘtergereCred ca sunt super. Cat de curand o sa fac si eu.pupici si la mai multe retete:)
ale tale chiar sunt spectaculoase...am facut si eu,dar nu au fost atat de frumoase!
RăspundețiȘtergerecat de dulce arata!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos tuturor pentru complimente :)
RăspundețiȘtergereVa pup si va doresc un weekend placut!
Buna
RăspundețiȘtergereIn loc de unt poti pune ulei?
Multumesc