duminică, 16 mai 2010

Clătite Nordice cu somon fumé

IMG_3546_

Clătitele astea sunt aşa ceva foarte fin şi sofisticat, se pretează la o masă cu pretenţii ca aperitiv sau chiar ca un fel principal mai lejer. Eu le-am pregătit pentru cină şi tare ne-au plăcut…

Timp: ~1h

Porţii: 2-3

Ingrediente:

aluat clătite: 330g făină, 2 ouă, 2 linguri de ulei, 330ml bere brună (1 sticlă de Leffe brună am folosit eu), 420ml lapte sau apă, sare

umplutura: 10-12 felii de somon afumat, 100g caşcaval ras, 40g unt moale

garnitura: 200g cremă de brânză Philadelphia, 100ml smântână dulce, 1 lingură de ulei de măsline, mărar, 1 lingură iarba ciorii tocată (cibulette), zeamă de la o jumatate de lămâie, sare, piper

Mod de preparare:

Pregătim întâi clătitele.

Facem o gropiţă în făină şi adăugăm ouăle şi uleiul. Batem cu telul sau cu un mixer şi turnăm puţin câte puţin laptele.

IMG_3520_

IMG_3521_

Urmează berea…

IMG_3522_

Aţi zice poate că e mai mare risipa să strici bunătate de Leffe în clătite… aşa e dar eu sunt în ţara berii şi îmi e la îndemână :P… voi puteţi folosi orice altă bere brună doriţi.

IMG_3524_

Ok, potrivim de sare şi gata, avem aluatul de clătite. Acum îl vom lăsa ceva timp la frigider să se odihnească, cam 1 oră dacă nu vă grăbiţi. Altminteri, săriţi peste etapa cu odihnitul şi porniţi la clătite înainte :)

IMG_3531_

Le coacem una câte una într-o tigaie antiaderentă bine încinsă fără adaos de ulei.

Când sunt gata ne apucăm să le umplem cu somonul afumat.

IMG_3528_

Ies mai mult de 10 clătite, eu nu le-am folosit pe toate pentru această reţetă. Restul le-am roluit cu gem şi cu cremă de ciocolată ;)

IMG_3537_

Ungem clătita cu puţin unt, presărăm caşcaval ras şi aşezăm câte o felie de somon afumat. Apoi aducem capetele spre interior şi înfăsurăm. Procedăm la fel şi cu restul clătitelor.

IMG_3538_

Ungem o tavă cu unt şi aşezăm clătitele în tavă.

IMG_3539_

Coacem 5 minute la cuptorul încins la foc mediu.

Între timp ne ocupăm de crema de brânză…

Amestecăm bine toate ingredientele mai puţin zeama de lămâie.

IMG_3535_

Puteţi înlocui iarba ciorii cu ceapa verde, sunt asemănătoare la gust. Eu am avut din producţie proprie :P

IMG_3533_

Păi acum nu mai rămâne decât să servim. Stropim clătitele cu zeamă de lămâie şi le servim călduţe alături de crema de brânză cu verdeţuri.

IMG_3544_

O combinaţie foarte reuşită, clătitele crocante cu un gust interesant de bere, somonul afumat şi crema de brânză untoasă, un adevărat deliciu…

Cu siguranţă va fi un meniu apreciat chiar şi de cei mai pretenţioşi oaspeţi.

IMG_3550_

Poftă bună!

8 comentarii:

  1. felicitari pt acest blog! va urmaresc cu interes,imi plac foarte mult retetele, sunt interesante si simple.succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos Nicole, te mai astept cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Absolut minunat!!!...totul,nu numai reteta asta!Ma bucur ca am descoperit blogul tau!
    Felicitari!xxx

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Carmen, te pup si te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata foarte bine! Cred ca merg si niste boabe de porumb si putin sos in umplutura clatitelor:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Sigur ca merge si cu boabe de borumb ;) Poti improviza si cu alte ingrediente, cine stie ce bunatate de combinatie ai sa descoperi ;)
    Spor la gatit si Un An Nou plin de impliniri!

    RăspundețiȘtergere
  7. EXCELENT! M-ai scos din mare incurcatura. Multumesc! Te felicit pentru blog, si ma felicit si pe mine ca l-am descoperit! Sarbatori cu bine si un AN NOU fericit, cu realizari si multa sanatate!
    Cu mult drag, Elena

    RăspundețiȘtergere
  8. La Multi Ani in 2011 Elena! Sa iti aduca Anul Nou numai bucurii!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails