Este 1 Mai şi au sfârâit grătarele!!!
Hehe, dar nu oricum… la noi au sfârâit cu nişte cotlete aromate cu arome asiatice de stă mâţa’n coadă ;)
Timp: ~30min (marinare 2h)
Porţii: 3-4
Ingrediente: 3-4 felii de cotlet de porc, 1 linguriţă boabe de coriandru, 1 lingură boabe de piper mixt (negru, alb, verde şi roşu), 1 linguriţă muştar Dijon cu boabe, 3 linguriţe miere de albine, 5 linguri sos de soia, 1 liguriţă verdeţuri uscate (cimbru, busuioc, mărghiran, rozmarin, oregano)
Mod de preparare:
Pisăm bine boabele de coriandru şi piper în mojar.
Adăugăm muştarul, mierea, sosul de soia şi verdeţurile uscate. Nu mai e nevoie de sare suplimentară fiindcă sosul de soia este deja sărat.
Amestecăm şi obţinem o marinată deosebit de gustoasă cu care vom unge cotletele.
Spălăm şi uscăm carnea cu şervete de hârtie.
Ungem cotletele cu marinata şi le lăsăm să se aromatizeze timp de aproximativ 2 ore.
Ce urmează după? Maaarea grătăreală…
Frigem carnea pe grătarul încins cam 3-5 minute pe fiecare parte până capătă o culoare rumenă de îţi încântă privirea :)
Pregătim repede şi un mujdei cu roşii coapte şi servim cât sunt calde.
Noi am servit alături de cartofi copţi la tavă şi a fost demenţial…
Un gust aromat, dulceag, uşor caramelizat de la miere, foarte bune, ne-au plăcut tare mult. Marinata cred că ar merge şi pentru carne de vită sau pui, o voi încerca data viitoare şi în alte combinaţii pentru că e prea bună ;)
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu