sâmbătă, 1 mai 2010

Cotlete Asia

IMG_3152_

Este 1 Mai şi au sfârâit grătarele!!!

Hehe, dar nu oricum… la noi au sfârâit cu nişte cotlete aromate cu arome asiatice de stă mâţa’n coadă ;)

Timp: ~30min (marinare 2h)

Porţii: 3-4

Ingrediente: 3-4 felii de cotlet de porc, 1 linguriţă boabe de coriandru, 1 lingură boabe de piper mixt (negru, alb, verde şi roşu), 1 linguriţă muştar Dijon cu boabe, 3 linguriţe miere de albine, 5 linguri sos de soia, 1 liguriţă verdeţuri uscate (cimbru, busuioc, mărghiran, rozmarin, oregano)

Mod de preparare:

Pisăm bine boabele de coriandru şi piper în mojar.

IMG_3126_

Adăugăm muştarul, mierea, sosul de soia şi verdeţurile uscate. Nu mai e nevoie de sare suplimentară fiindcă sosul de soia este deja sărat.

IMG_3127_

Amestecăm şi obţinem o marinată deosebit de gustoasă cu care vom unge cotletele.

Spălăm şi uscăm carnea cu şervete de hârtie.

IMG_3129_

Ungem cotletele cu marinata şi le lăsăm să se aromatizeze timp de aproximativ 2 ore.

IMG_3132_

Ce urmează după? Maaarea grătăreală…

IMG_3151_

Frigem carnea pe grătarul încins cam 3-5 minute pe fiecare parte până capătă o culoare rumenă de îţi încântă privirea :)

Pregătim repede şi un mujdei cu roşii coapte şi servim cât sunt calde.

IMG_3155_

Noi am servit alături de cartofi copţi la tavă şi a fost demenţial…

IMG_3164_

Un gust aromat, dulceag, uşor caramelizat de la miere, foarte bune, ne-au plăcut tare mult. Marinata cred că ar merge şi pentru carne de vită sau pui, o voi încerca data viitoare şi în alte combinaţii pentru că e prea bună ;)

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails