sâmbătă, 1 mai 2010

Cartofi copţi la tavă

IMG_3160_

Asta e o garnitură foarte rapidă şi fără prea multe bătăi de cap. Cartofii ies asemănători cu cei prăjiţi însă mult mai sănătoşi, fără exces de ulei şi prăjeală în neştire. Nu se murdăreşte tava, nu se face miros în toată casa în concluzie alternativa perfectă la cartofii pai ;)

Timp: ~40min

Porţii: 2

Ingrediente: ~6 cartofi potriviţi, 1 lingură ulei de măsline, sare, piper proaspăt râşnit, rozmarin, busuioc

Mod de preparare:

Curăţăm cartofii şi îi tăiem fâşii potrivite ca grosime. Îi aşezăm în tavă pe hârtie de copt, îi condimentăm şi îi stropim cu uleiul de măsline.

IMG_3147_ Nu mai rămâne decât să îi dăm la cuptor pentru vreo jumătate de oră, până se rumenesc şi gata, îi servim…

IMG_3158_

La noi au mers ca unşi pe lângă cotletele Asia

IMG_3164_

Poftă bună!

4 comentarii:

  1. ai incercat sa pui si niste usturoi strivit? sau niste rondele subtiri de ceapa tot zdrobite? (prin zdrobire ma refer la presearea cu cutitul)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sigur, cred ca e super asa cum zici tu ;)
    Si noi suntem mari amatori de usturoi si ceapa :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Reteta foarte buna...si chiar ies foarte buni si cu usturoi sau ceapa!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails