E toamnă şi Slavă Domnului avem o variatate foarte mare de legume proaspete prin pieţe şi magazine. Aşa că de ce nu am profita din plin înainte să vină frigul şi să dispară toate?
Vă propun pentru sufertaşul de azi legume alandala la tavă cu brânză de burduf. De ce alandala? Pai pentru că e pe principiul pui de toate, ce ai prin cămară fără nici o restricţie, legumă să fie. Ba de ce nu, ar putea scăpa din întâmplare şi câte un măr sau gutuie rătăcită ;)
Timp: ~30min
Porţii: după necesităţi
Ingrediente: legume asortate (morcovi, ţelină, vinete, ciuperci, brocoli, conopidă…), 1 măr şi/sau 1/2 gutuie (opţional), brânză de burduf, ulei de măsline, sare, piper, cimbru, oregano, busuioc
Mod de preparare:
Spălăm şi curăţăm legumele şi opărim brocoli şi/sau conopida dacă le folosim. Tăiem toate legumele, mărul şi gutuia în bucăţi mari şi le aşezăm dezordonat într-o tavă unsă cu ulei de măsline.
Aşezăm deasupra bucăţi de brânză de burduf sau orice alt tip de brânză doriţi şi presărăm sarea, piperul şi condimentele.
Stropim totul cu ulei de măsline şi dăm la cuporul încins la mediu pentru vreo 20 min cât să se înmoaie legumele fără să se coacă în neştire până se distruge tot din ele ;)
Servim ca atare ca fel principal sau de ce nu ca şi garnitură pe lângă ceva cărnării dacă nu puteţi trăi fără :P
Merge de minune cu un sos tzatziki pe desupra sau cu un sos de usturoi şi smântână.
Încărcăm frumuşel sufertaşul pentru servici cu legumele astea delicioase şi mai luăm şi un măr pe lângă că-i sănătos ;)
Poftă mare şi servici uşor!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu