O bunătate de fripturică de pui, care e gata cât ai zice…pui…;)
Nu-i deloc complicat, să vă zic…
Timp: ~30min
Porţii: 2
Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui, 2 linguri unt aromat cu verdeaţă, 1 lingură făină, ~200ml lapte, 1-2 căţei de usturoi, coriandru boabe măcinat, sare, piper
Mod de preparare:
Încingem două linguri de unt aromat cu verdeaţă într-o tigaie şi rumenim pieptul de pui la foc iute.
Când e gata pe ambele părţi îl scoatem şi îl punem deoparte la cald.
În locul lui punem în tigaie o lingură de făină, reducem focul şi turnăm puţin câte puţin lapte amestecând continuu ca pentru sosul Bechamel.
Vom obţine un sos cremos foarte gustos de la untul cu verdeaţă ;)
Adăugăm apoi usturoiul mărunţit, coriandru boabe măcinate şi potrivim de sare şi piper. Punem pieptul de pui înapoi în tigaie peste sos şi mai dăm în câteva clocote la foc mic.
Obţinem o bunătate… pieptul de pui rămâne fraged de se topeste în gură.
Servim cu o garnitură la alegere, noi am preferat piure-ul de cartofi şi o salată bulgărească cu ardei copţi. Combinaţie extrem de reuşită ;)
Poftă mare!
Super bunyyy!!! Cred ca o sa fac si eu cat de curand ca din cate se vede se face foarte repede. offfffff.....ce pofta-mi e!!! pupici
RăspundețiȘtergereTe pup Onuta, sa imi spui cum ti-a iesit!
RăspundețiȘtergereA iesit extraordinar! Abia am terminat de mancat
RăspundețiȘtergereImi lasa gura apa....
RăspundețiȘtergereAm gatit de vreo 5 ori reteta asta,foarte buna!
RăspundețiȘtergere