Am maşina de pâine de mai bine de un an şi nu am încercat niciodată până acum să fac o prăjitură. Sunt extrem de mulţumită de ea, cred că a fost investiţia cea mai bună pe care am făcut-o în bucătărie. Nici nu îmi mai amintesc când a fost ultima dată când am cumpărat pâine şi vă asigur că nu ducem nici pe departe lipsa pâinii din comerţ.
Aşadar m-am hotărât într-o duminică să testez una din reţetele de chec din cartea maşinii.
Rezultatul a ieşit impresionant, iată cât de uşor se face…
Timp: ~1h30min
Porţii: 4-6
Ingrediente: 3 ouă, 100g unt, 1/2 linguriţă sare, 135g zahăr, miez de păstaie de vanilie sau esenţă, 3 linguri de rom sau cogniac (sau o fiolă de esenţă de rom), 155g făină, 135g pudră de migdale, 2 linguriţe praf de copt, 2 linguri merişoare ori stafide ori alte fructe confiate (opţional)
Mod de preparare:
Batem ouăle, zahărul, vanilia şi sarea până se albesc.
Apoi treburile devin extrem de simple. Turnăm amestecul de ouă şi zahăr în tava maşinii, adăugăm untul topit şi racit, romul, făina, pudra de migdale, praful de copt şi fructele confiate.
Dacă nu găsiţi pudră de migdale de cumpărat, puteţi să o obţineţi foarte uşor acasă. Rumeniţi uşor migdalele în cuptor sau le opăriţi în apă şi apoi le curăţaţi de coajă. Le daţi la mixer şi gata, aveţi pudra de migdale ;)
Dacă nu vă deranjează coaja, puteţi să mărunţiţi direct migdalele la mixer. Singura diferenţă va fi că prăjitura va ieşi mai maronie la culoare.
Setăm apoi maşina pe programul prăjituri şi după 1h20min avem checul ;)
Dacă nu aveţi maşină de pâine şi vreţi să încercaţi acest chec delicios nu-i nici o problemă. Amestecaţi bine toate ingredientele şi coaceţi checul într-o tavă unsă şi tapetată cu făină timp de 1h20min în cuptor la foc potrivit.
Scoatem checul pe un grilaj şi îl lăsăm să se răcească complet înainte de a-l felia.
A ieşit neaşteptat de bun şi aproape că s-a făcut singur ;)
Să aveţi poftă!
Superba idee!!!! Imi place mult!!!!
RăspundețiȘtergere