Nu am mai postat de foarte multă vreme reţete pentru sufertaş. Asta nu înseamnă că nu am mai pregătit sufertaşe pentru pauza de masă de la serviciu dar le-am tot repetat pe cele deja postate.
Vă asigur ca nu a trecut o zi de muncă fără mâncare sănătoasă la prânz, atât pentru mine cât şi pentru iubitul meu. Nu cumpărăm fast food, pizze, mâncare semipreparată sau sandwish-uri dubioase şi nici nu mâncăm la restaurante incerte, ceea ce vă doresc şi vouă. Aaa şi când gătesc mai mult în weekend nu ne sfiim să luăm la pacheţel lunea şi eventual şi marţea că e bun, practic şi economicos. Aşa că să nu vă aud că vi se strică mâncarea în frigider şi o aruncaţi fiindcă la serviciu “nu se cade” să vii cu mâncarea de acasă ;)
Aşadar să vă spun ce bunatate de salată de paste am mai gătit…
Timp: ~15min
Porţii: 1
Ingrediente:
- 150g paste scurte
- 1 conserva de ton în ulei de măsline (atenţie, ton bucăţi nu din acela mărunţit)
- 3 ardei capia copţi de la borcan (se găsesc de cumpărat)
Dressing:
- 2 linguri smântână lichidă (din aceea pentru frişcă)
- uleiul de măsline din conseva de ton
- oregano uscat
- busuioc verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbem pastele conform indicaţiilor de pe pungă, cam 8-10min. Le scurgem bine de apă şi le clătim cu apă rece. Cum vrem să facem o salată rece, pastele trebuiesc răcite.
Punem pastele într-un vas, turnăm peste ele conserva de ton cu tot cu ulei şi ardeii capia tăiaţi fâşii. Mai adăugăm două linguri de smântână dulce, sare, piper, oregano uscat, frunzuliţe de busuioc şi gata salata.
Mâncăm cu poftă a doua zi la serviciu şi nu uităm să punem şi un măr pe lângă caserola cu salată ;)
Poftă mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu