Plăcinţelele astea sunt un fel de omlete coapte individual care se fac în 3 timpi şi 3 mişcări. Sunt perfecte pe post de aperitive la mese festive, gustări sau de ce nu la micul dejun ;)
Chorizo sunt nişte cârnaţi cruzi-uscaţi spanioli extrem de savuroşi şi picanţi după care noi ne dăm în vânt. Dacă nu aveţi cârnaţi chorizo înlocuiţi cu alt tip de cârnaţi picanţi de calitate.
Timp: ~30min
Porţii: 2-4
Ingrediente: 1 cârnat Chorizo picant, 4 cepe mici, 80g făină, 2 ouă, 200ml lapte, sare, piper, rozmarin, mărar, pătrunjel
Mod de preparare:
Încingem cuptorul la foc mediun (200°C). Tăiem cârnatul Chorizo şi ceapa în bucăţi mari şi le aşezăm în 4 tăviţe/boluri termorezistente. Cum noi suntem nişte gurmanzi, eu am umplut doar 2 tăviţe :P
Puteţi folosi chiar şi o tavă de mărime medie (25cm x 30cm) dacă nu aveţi tăviţe individuale.
Dăm tăvile/tava la cuptor timp de 10min să se rumenească ceapa şi cârnatul.
Între timp batem ouăle cu laptele, făina şi restul de ingrediente până se omogenizează ca un aluat de clătite.
Turnăm compoziţia în tăvi peste ceapă şi cârnaţi de preferabil fără să îi acoperim de tot pentru un aspect mai interesant. Presărăm rozmarin şi verdeaţă deasupra.
Mărim puţin focul în cuptor şi coacem plăcintelele timp de 20min până se umflă şi se rumenesc.
Servim imediat alături de o salată verde, sau ceva acrituri…
Buun tare, merge de minune cu pâine proaspăt coaptă în casă ;)
Poftă mare!
Cred ca ar merge foarte bine la un mic dejun!
RăspundețiȘtergereDap ;) deja am in plan sa mai fac o tura.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!
Felicitari pentru retetele tale! si multumesc pentru inspiratie!
RăspundețiȘtergereDiana
Te pup Diana, o zi frumoasa iti doresc!
RăspundețiȘtergere