Budinca de macaroane cu branza dulce … un dulce fara prea mari pretentii dar pe deplin indragit cand eram copii. Avem nevoie de urmatoarele:
Timp: 40min
Portii: 6
Ingrediente: 350-400g macaroane, 500g branza proaspata, 200g telemea rasa, 150-200g zahar, 3 oua, coaja de lamaie/portocala, 1 fiola esenta de rom, 1 pliculet zahar vanilinat, stafide (pt cine doreste), unt pentru uns
Mod de preparare: Se fierb macaroanele “al dente” (adica nu foarte moi) in apa cu un praf de sare. Cand sunt gata, se scot intr-o strecuratoare si se lasa putin la scurs.
Pentru compozitie amestecam usor branza, cu 2 oua, zaharul, esentele si stafidele.
Rasturnam macaroanele inapoi in cratita in care le-am fiert, adaugam compozitia peste ele si amestecam usor ca se incorporeze bine tot amestecul.
Ungem o tava cu unt/ulei, tapetam bine cu gris si turnam budinca in tava.
Taiem cateva cubulete de unt desupra, batem un ou peste budinca si dam la cuptorul incins la foc mediu timp de aprox 20-30min pana se rumeneste.
Se serveste de preferabil calda, pudrata cu zahar, dar e delicioasa si rece a doua zi :)
Pofta buna la budinci!
super buna imi aduce aminte de bunica !!!
RăspundețiȘtergeree delicioasa merita sa o incercati.......hmmm
RăspundețiȘtergeree bestial de buna incercati
RăspundețiȘtergeream facut-o si eu e fff bunaaaaaaaaa
RăspundețiȘtergeretareeeeeee bunaaaa faceti si voi !!!
RăspundețiȘtergerecred ca am ceva timp decand nu am mai gustat asa o minunatie culinara si delicioasa, arata bine crusta, un pic aurie dar suficient de crocanta incat sa se topeasca in gura ;)
RăspundețiȘtergerePericuloasa :) A iesit super. Merci fetelor.
RăspundețiȘtergere