Aaaa…bundasi, bundasi, savoarea copilariei…ce buni sunt si ce mult imi amintesc de perioada aceea frumoasa si lipsita de griji … copilaria. Reteta o stiu de la tata din ardeal, e foarte usor de facut si delicioasa de mancat cu lapte, ceai sau cafea la micul dejun.
Timp: 20min
Portii: 2
Ingrediente: 2 oua, 7-8 felii de paine (eu am folosit paine integrala dar merge cu orice fel de paine), sare, piper, 1 pahar de lapte, ulei pentru prajit.
Mod de preparare: Daca paine e foarte proaspata se da intai la prajitorul de paine sau se usuca putin in cuptor caci altfel va absorbi prea mult lapte si bundasi vor iesi prea moi. Daca painea nu e asa pufoasa atunci e perfect, putem incepe. Se bat ouale intr-o farfurie adanca, se sareaza si se pune un pic de piper (daca doriti sa mancati bundasi ca desert pudrati cu zahar atunci nu mai puneti piper). Se varsa laptele intr-o farfurie adanca si se incinge uleiul in tigaie (aprox 3 linguri pt inceput).
Se trec feliile de paine una cat una prin lapte si apoi prin ou si se pun la prajit pana se rumenesc frumos si devin aurii….mmm apetisante. Se completeaza tigaia cu ulei daca in timpul prajitului bundasii absorb tot uleiul.
si se mananca cu spanac, in loc de ochiuri :)
RăspundețiȘtergereHehe... deliciu curat!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca si tie iti place spanacul, eu il ador, apropo mi se facu o pofta...
eu le stiu de friganele.sunt foarte bune!
RăspundețiȘtergereDa asa e, se mai numesc si friganele ;)
RăspundețiȘtergereNoue ne plac foarte tare insa nu le fac asa de des pentru ca incerc sa mai evit prajelile :P
O zi frumoasa!
noi le numim friganele
RăspundețiȘtergerefaceam si eu cand erau copii mici
mi-ai facut pofta
am sa incerc si eu dar pacat ca vreau sa mai slabesc si acest preparat contine cred multe calorii
dar odata merge nu-i asa?
va sarut cu drag
De pofta merge sa gustati macar ;) Atata timp cat nu se fac excese se poate manca orice.
RăspundețiȘtergereVa pup cu drag!
Aceste friganele se pot baga la cuptor sunt f.bune, se poate rade deasupra branza sau cascaval.
RăspundețiȘtergere