Timp: 50min
Portii: 2 - 3
Ingrediente:
Pentru clatite: 1 cana de faina, 2 cani de lapte, 1 ou, sare.
Pentru compozitie: 200g ciuperci, 10 felii sunca presata, 200g branza proaspata, 100g telemea, 100ml lapte, 1 ceapa verde, 3 oua, sare, piper
Mod de preparare:
Pentru foile de clatite se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Faina, laptele, sarea si galbenusul se amesteca in asa fel incat sa nu ramana cocoloase si cand este omogenizat se adauga albusul spuma. Se mai amesteca usor pentru inglobarea albusului si se lasa 20 minute sa se patrunda bine ingredientele.
Se incinge bine tigaia unsa putin cu ulei sau unt si se pune un polonic de compozitie pentru fiecare clatita. Se prajesc pe ambele parti si se scot pe un platou.
Petru compozitie, taiem marunt ceapa verde (sau uscata), calim in putin ulei, adaugam ciupercile si le calim cateva minute. Adaugam branza proaspata, 2 oua batute, laptele, sare, piper si condimente dupa gust. Amestecam continuu in asa fel incat sa rezulte o compozitie usor zemoasa.
Se ia o foaie de clatita, se pune o felie de sunca 3 linguri de compozitie si se impatureste in patru ca pe o batista. Se repeta operatia pentru toate clatitele.
Se unge o tava cu unt sau ulei si se aseaza clatitele. Se bate oul cu telemeaua rasa si se pune deasupra clatilelor.
Dam la cuptorul incins la foc mediu pentru aprox. 30 min.
Rezultatul…. e absolut delicios….
Se servesc calde cu supliment de smantana pentru cei mai gurmanzi :)
sunt bune dar nu fac
RăspundețiȘtergereO sa incerc de sarbatori. Suna foarte interesant. Nu am facut niciodata. Merci,
RăspundețiȘtergereArata delicios ! :)
RăspundețiȘtergereO reteta numa'buna. Big like!
RăspundețiȘtergereSuper bune, big like!
RăspundețiȘtergere