Ahh mami ce conopida buna buna cu smantana mai faci. Si fiindca imi place asa mult am furat reteta de la mama si v-o impartasesc cu drag.
Timp: 1h
Portii: 4
Ingrediente: o conopida mica, 300g smantana grasa, pesmet, 200g cascaval ras (eu am pus mozarella), 1 ou, unt pentru uns tava, sare, piper
Mod de preparare:
Desfacem conopida buchetele,
o spalam si o punem la fiert in apa cu sare cat sa se poata strapunge cu furculita. Nu o fierbem foarte tare sa nu se pastuiasca.
Cand e fiarta o punem la scurs intr-un ciur. Din zeama rezultata poate iesi o ciorbica foarte gutoasa, e pacat sa o aruncati.
Pregatim apoi tava in care vom asambla bunatatea astfel: o ungem cu unt si tapetam bine bine cu pesmet.
Taiem buchetele in doua si asezam un stat de conopida pe fundul tavii. Adaugam un praf de sare, piper si turnam peste ea smantana cat sa o cuprinda (cam o treime din cantitatea de smantana) Adaugam cascaval ras (eu am pus cubulete e mozarella) si pesmet.
Continuam cu inca un strat de conopida, sare, piper, smantana, cascaval si pesmet in belsug.
Deasupra batem un ou si dam la cuptorul incins timp de aprox 30min la foc mediu pana se rumeneste bine deasupra.
Rezultatul:
…ca la mama acasa…absolut delicios.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu