Ce bune mai erau scovergile pe care le facea bunica odata.
Simple sau umplute cu branza dulce sau cu gem sau cu ce era prin casa, faceau deliciul oricarui copil dornic de ceva dulce. Astazi gasesti ceva dulce sub nenumarate forme si mai peste tot, dar totusi….raman scovergile bunicii…
Timp: 30min
Portii: 2
Ingrediente: 1 ou (se poate si fara in perioada postului), 1 cana de apa, sare, aprox 2 cani de faina, ulei pentru prajit
Mod de preparare: Se pune faina intr-un vas, se face o gaura pe mijloc si se pune apa, oul si sare dupa gust. Se framanta un aluat elastic pana se incorporeaza bine faina si nu se lipeste de maini. Se mai completeaza cu faina daca e nevoie.
Se rup bucati din aluat si se intind cu sucitorul dupa dimensiunea tigaii (pentru scovergi simple) sau se pliaza in doua si la mijloc se pun diverse umpluturi (branza dulce, branza sarata, gem … ce doriti)
Se incinge tigaia cu 1-2 linguri de ulei si se prajesc scovergile pe ambele parti.
Se servesc atat calde cat si reci.
Pofta buna si amintiri placute!
sunt minunate toate retetele de la bunicute deoare ce iti mai aduc din cand in cand aminte de unde ai plecat........... parerea mea ....eu una tanjesc dupa ele :-D
RăspundețiȘtergereSi eu tanjesc dupa bunatatile facute de bunicute, ma gandesc cu drag la ele.
RăspundețiȘtergeresi daca vreu sa fa 4 porti dublez reteta presupun.nu?
RăspundețiȘtergere