Sper că aţi petrecut Sărbătorile Pascale cu bucurie, împlinire şi linişte sufletească. La noi a fost soare, cald şi frumos, ne-am bucurat de cele câteva zile de mini vacanţă şi ne-am reîncărcat bateriile.
Acum că am revenit la programul normal, vreau să vă îmbii cu ceva dulce: chec cu banane şi crustă Krantz. E delicios şi vă scoate din încurcătură când aveţi nişte banane pe care nu le mai vrea nimeni ;)
Timp: ~1h
Porţii: 1 chec în tava de cozonac
Ingrediente: 2 banane bine coapte, 2 ouă, 150g zahăr, 3 linguri ulei, 3 linguri lapte, 240g făină, 1,5 linguriţe praf de copt, 1 lingură de rom, 1/2 miez de păstaie de vanilie (sau zahăr vanilat), coajă de lămâie sau portocală
Crustă Krantz: 80g miez de nucă mărunţit nu foarte mărunt, 3 linguri făină (~30g), 50g unt topit, 3 linguri zahăr brun, 1 lingură rom, 1 linguriţă scorţişoară
Mod de preparare:
Amestecăm toate ingredientele pentru crustă.
Obţinem un amestec consistent.
Ne ocupăm apoi de aluatul de chec.
Mixăm toate ingredientele mai puţin făina şi praful de copt. Puteţi să bateţi albuşurile separat dacă vreţi şi să le adăugaţi la final. Va face checul mai pufos dar dacă vă grăbiţi nu-i bai, iese super şi fără să bateţi albuşurile ;)
Adăugăm apoi făina şi praful de copt şi mai mixăm odată până omogenizăm totul.
Ungem tava cu unt şi turnăm compoziţia.
Presărăm crusta deasupra cât mai uniform şi apăsăm uşor.
Coacem în cuptorul încins la 180°C timp de 40-50min până trece testul scobitoarei.
Iată minunea de chec…
Crusta Krantz e o bunătate, nu o să rezistaţi să nu o ciupiţi pe ici pe colo :P
Poftă mare!
Arata minunat ! Sper ca e pufos si delicios pentru ca am de gand sa il pregatesc azi
RăspundețiȘtergereEste super pufos, l-am facut de vreo trei ori pana acum si nu m-a dezamagit niciodata ;)
RăspundețiȘtergereSpor si sa imi spui impresii!
L-am incercat si noi o data si acum il asteptam cu nerabdare pe cel de-al doilea din cuptor :)
RăspundețiȘtergereInteresanta combinatia asta. N-am incercat niciodata sa adaug banane la chec :) O sa incerc cu siguranta!
RăspundețiȘtergere