Se apropie Paştele cu paşi repezi şi mă cam ia prin surprindere că nu prea am avut timp să pun mai nimic la punct. Dar nu-i nimic, mai e o săptămână în care sper eu să mă organizez cât mai bine.
Până una alta vă mai dau nişte idei de aperitive… azi tartă aperitiv cu somon afumat şi praz ;)
E ceva aşa foarte rafinat şi nu cere cine ştie ce bătaie de cap.
Timp: ~40min
Porţii: 6-8
Ingrediente: 1 foaie aluat brisée sau foietaj (pregătită în casă sau cumpărată), 1 fir de praz fără frunze, 2 linguri ulei de măsline, 200g somon afumat, 3 ouă, 200ml smântână dulce, sare, piper, 2 linguri iarba ciorii (arpagic) tocat
Mod de preparare:
Tăiem prazul rondele fără frunzele cele verzi şi scorţoase.
Îl călim apoi 2 minute într-o tigaie cu uleiul de măsline şi îl lăsăm să se răcorească.
Separat batem ouăle şi smântâna lichidă cu ajutorul unui tel şi potrivim de sare.
Aşezăm foaia de aluat într-o formă de tartă tapetată cu foaie de copt sau unsă cu grăsime.
Întepam aluatul cu o furculiţă, aşezăm prazul călit iar peste el fâşii de somon afumat.
Presărăm iarba ciorii tocată şi turnăm amestecul de smântână şi ouă.
Presărăm piper proaspăt râşnit şi dăm la cuptorul încins la 200°C timp de 30min.
După… rumenă şi delicioasă ;)
O lăsăm puţin să se răcorească şi apoi o servim. Se taie mai bine după ce se mai răceste puţin.
Merge mâncată şi rece dar eu v-o recomand călduţă.
O felie cu drag pentru voi ;)
Să aveţi poftă!
Am facut odata ceva asemanator dar cu ciuperci. Nu mai stiu exact numele retetei :(. Merci, o sa incerc si asta curand.
RăspundețiȘtergere