marți, 12 aprilie 2011

Lasagna cu sparanghel, brânză de capră şi jambon

IMG_4092_


A început sezonul sparanghelului şi cu această ocazie vă propun un mod mai deosebit de a-l prepara: lasagna cu sos de sparanghel, ce ziceţi?


Timp: ~40min


Porţii: 4-6


Ingrediente: ~16 fire de sparanghel verde, 3 linguri alune caju, 1 căţel de usturoi, 2 linguri ulei de măsline, 200g smântână, 8 foi lasagna, 6-8 felii brânză de capră, 6-8 felii de jambon crud-uscat, 8 fâşii caşcaval, 4 linguri de lapte, sare, piper


Mod de preparare:


Ne ocupăm întâi de mândreţe de sparanghel… Apropo, printre altele cică ar fi şi afrodisiac ;)


IMG_4054_


Tăiem şi aruncăm cam o treime din tulpini pentru că sunt lemnoase. Ca să ştiţi exact de unde trebuie tăiat, apucaţi un fir de sparanghel de ambele capete şi îndoiţi-l până pocneşte. Acolo de unde a pocnit e locul perfect unde se termină partea lemnoasă şi începe partea fragedă ;)


IMG_4056_


Pregătim o oală încăpătoare cu multă apă şi sare pe care o dăm în clocot. Când fierbe, reducem focul la minim şi opărim sparanghelul timp de maxim 3-5 minute.


Îl scurgem într-un ciur şi îl clătim repede cu apă foarte rece. În felul acesta îşi va păstra culoarea verde viu.


IMG_4058_


Rumenim într-o tigaie alunele caju fără supliment de ulei.


IMG_4059_


Mixăm apoi sparanghelul, alunele, usturoiul şi uleiul de măsline.


IMG_4062_


Vom obţine un sos gen pesto, foarte bun ;)


Amestecăm sosul cu smântâna şi potrivim de sare şi piper. Dacă sosul iese prea gros îl puteţi subţia cu puţin lapte.


IMG_4084_


Ungem o tavă cu ulei de măsline şi punem puţin sos pe fund. Aşezăm un strat de foi de lasagna şi acoperim cu jumătate din cantitatea de sos.


IMG_4086_


Aşezăm felii de jambon şi de brânză de capră şi acoperim cu încă un rând de foi.


Repetăm operaţia încă o dată şi la final acoperim cu un strat de foi şi fâşii de caşcaval. Stropim deasupra cu 4 linguri de lapte să aibă foile ce absorbi.


IMG_4087_


Coacem în cuptorul încins la 200°C timp de aproximativ 30min până se rumeneşte.


IMG_4088_


A ieşit ceva bun bun ;)


IMG_4099_


Să aveţi poftă!

3 comentarii:

  1. Arata tare tare bine si reteta e tare ingenioasa! Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Boscodina, te pup si iti urez Sarbatori cu bine ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Merci pentru reteta. Am pus-o pe lista, o sa o pregatesc de Sarbatori. Te pup!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails