A început sezonul sparanghelului şi cu această ocazie vă propun un mod mai deosebit de a-l prepara: lasagna cu sos de sparanghel, ce ziceţi?
Timp: ~40min
Porţii: 4-6
Ingrediente: ~16 fire de sparanghel verde, 3 linguri alune caju, 1 căţel de usturoi, 2 linguri ulei de măsline, 200g smântână, 8 foi lasagna, 6-8 felii brânză de capră, 6-8 felii de jambon crud-uscat, 8 fâşii caşcaval, 4 linguri de lapte, sare, piper
Mod de preparare:
Ne ocupăm întâi de mândreţe de sparanghel… Apropo, printre altele cică ar fi şi afrodisiac ;)
Tăiem şi aruncăm cam o treime din tulpini pentru că sunt lemnoase. Ca să ştiţi exact de unde trebuie tăiat, apucaţi un fir de sparanghel de ambele capete şi îndoiţi-l până pocneşte. Acolo de unde a pocnit e locul perfect unde se termină partea lemnoasă şi începe partea fragedă ;)
Pregătim o oală încăpătoare cu multă apă şi sare pe care o dăm în clocot. Când fierbe, reducem focul la minim şi opărim sparanghelul timp de maxim 3-5 minute.
Îl scurgem într-un ciur şi îl clătim repede cu apă foarte rece. În felul acesta îşi va păstra culoarea verde viu.
Rumenim într-o tigaie alunele caju fără supliment de ulei.
Mixăm apoi sparanghelul, alunele, usturoiul şi uleiul de măsline.
Vom obţine un sos gen pesto, foarte bun ;)
Amestecăm sosul cu smântâna şi potrivim de sare şi piper. Dacă sosul iese prea gros îl puteţi subţia cu puţin lapte.
Ungem o tavă cu ulei de măsline şi punem puţin sos pe fund. Aşezăm un strat de foi de lasagna şi acoperim cu jumătate din cantitatea de sos.
Aşezăm felii de jambon şi de brânză de capră şi acoperim cu încă un rând de foi.
Repetăm operaţia încă o dată şi la final acoperim cu un strat de foi şi fâşii de caşcaval. Stropim deasupra cu 4 linguri de lapte să aibă foile ce absorbi.
Coacem în cuptorul încins la 200°C timp de aproximativ 30min până se rumeneşte.
A ieşit ceva bun bun ;)
Să aveţi poftă!
Arata tare tare bine si reteta e tare ingenioasa! Felicitari !
RăspundețiȘtergereMultumesc Boscodina, te pup si iti urez Sarbatori cu bine ;)
RăspundețiȘtergereMerci pentru reteta. Am pus-o pe lista, o sa o pregatesc de Sarbatori. Te pup!
RăspundețiȘtergere