Ce mult imi placea grisul cu lapte cand eram mica… il papam cu tot felul de dulceturi facute de bunica si cu scortisoara… mmm un desert atat de simplu dar atat de bun si fin!
De mult nu am mai mancat gris cu lapte… ce pacat… aproape ca i-am uitat gustul… dar niciodata nu-i prea tarziu, m-am hotarat intr-o seara sa-l prepar pentru cina.
Timp: 15 min
Portii: 2
Ingrediente: 500ml lapte , 50g gris, 2 linguri zahar (sau miere de albine), esenta de vanilie si/sau rom, scortisoara, dulceata (gem, sirop, …)
Mod de preparare:
Punem laptele cu zaharul si esentele la fiert intr-o craticioara.
Dupa ce da laptele in clocot dam focul la minim si turnam grisul in ploaie amestecand continuu.
Lasam sa fiearba cateva minute pana prinde consistenta si servim caldut sau rece cu scortisoara si dulceata.
Eu am servit cu bucatele de mere caramelizate in putin unt si zahar ;)
D E L I C I O S !!!
Am papat ca un copil pofticios :P
La cateva zile am repetat figura, de data asta cu dulceata de visine a mamei, fff bun!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu