Ce sa va spun… o reteta speciala postata cu drag pentru niste invitati speciali (stiu ele cine) care au gustat-o si au adorat-o.
Timp: 20min
Portii: 2
Ingrediente:
1 andiva, 1 lingurita ulei masline, 1 catel usturoi, 1 lingurita mustar Dijon (cu hrean), 1/2 lingurita zeama de lamaie, 1/2 lingurita zahar (sau miere), 2 lingurite iaurt, 2 lingurite lapte, sare, piper, marar, patrunjel, busuioc
Mod de preparare:
Desfacem foile de la andiva cu atentie ca sa ramana intregi.
Andiva este putin amaruie la gust de aceea vom tinem foile de andiva in apa rece cu sare pentru aproximativ 15 min ca sa iasa amareala.
Intre timp pregatim dressingul.
Zrobim catelul de usturoi si il frecam cu o lingurita de ulei de masline, un praf de sare si piper.
Adaugam verdeata tocata, zeama de lamaie, zaharul (mierea) si amestecam.
Adaugam o lingurita de mustar, doua de iaurt si doua de lapte.
Obtinem un dressig aromat si cremos ca in imagine.
Scoatem foile de andiva din apa si le taiem fasiute.
Adaugam sosul si amestecam usor cu doua palete ridicand fasiutele de pe margini inspre mijloc ca sa nu le rupem.
Servim ca si garnitura la diverse fripturi sau pe post de salata.
Dressingul aromat de mustar si iaurt schimba total gustul usor amarui al andivei. Sincer, andivele nu sunt nici pe departe legumele mele preferate dar in aceasta combinatie le ador, sunt racoroase, crocante si foarte foarte aromate.
Le recomand cu caldura tuturor celor care le-au ocolit pana acum tocmai din cauza gustului usor amarui.
Pofta buna!
Foarte bine arata, imi place ideea dressingului. Mihaela
RăspundețiȘtergereMultumesc Mihaela, sper sa incerci si tu andivele si sa imi spui cum ti-au placut ;)
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa!
Este rețeta perfecta. Mulțumim mult,
RăspundețiȘtergere