Extraordinara a iesit prajitura asta. A fost foarte foarte apreciata dupa gratarul copios de 1 Mai. Racoroasa si aromata, o combinatie tare reusita si foarte usor de facut.
Timp: 30min
Portii: 6
Ingrediente: 20 piscoturi (sau 2 blaturi de pandispan), 250g iaurt natur, 200ml frisca, 200g capsuni, 4 linguri vin alb dulce/demi dulce, 1 fiola esenta de rom, 1 fiola esenta de vanilie, 3 linguri zahar, 5g gelatina
Mod de preparare:
Amestecam iaurtul cu zaharul si esenta de vanilie si lasam cateva minute sa se topeasca. Pregatim separat frisca. Eu am batut 200ml smantana lichida cu 2 linguri de zahar dar fiindca nu mi-a iesit asa tare (poate fiindca nu am mai avut eu rabdare sa o bat :P ) am mai adaugat un plic de frisca praf ca sa obtin consistenta dorita.
Incalzim apoi putina apa, separat dizolvam gelatina in apa rece si apoi o amestecam cu apa fierbinte fara sa o fierbem. Turnam amestecul in iaurt si apoi amestecam cu frisca batuta (pastram cam 1/3 din frisca pentru ornat).
Asta e toata crema ;)
Tapetam o tava (eu am folosit tava de cozonac) cu hartie de copt si asezam un strat de piscoturi (sau blat de pandispan).
Amestecam cele 4 linguri de vin alb cu esenta de rom si insiropam primul strat de piscoturi cu jumatate din cantitatea de sirop.
Adaugam capsunile taiate bucatele si mai pastram cateva intregi pentru ornat.
Turnam crema in tava si nivelam.
Adaugam si ultimul strat de piscoturi, insiropam cu restul de vin, acoperim cu folie de aluminiu si dam la frigider de preferabil pana a doua zi.
Daca folosim piscoturi e foarte important sa lasam prajitura cel putin 6 ore sa se insiropeze bine.
In cazul in care am pregatit-o cu blat de pandispan atunci e necesar doar 1 ora sa stea la frigider si apoi putem servi.
Asa arata a doua zi cand am rasturnat tava si am curatat hartia de copt.
Mai departe totul depinde de imaginatia fiecaruia pentru a o orna cat mai frumos.
La mine cam asa a iesit… :)
si sectiunea… atat cat am reusit sa pozez sa s-a evaporat rapid :P
Un deliciu…
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu