Tare gustoase si crocante ies saratelele astea cu cascaval, cu toate ca am facut portie dubla n-am apucat sa mananc prea multe…s-au evaporat :P
Timp: 1h
Portii: 4-6
Ingrediente: 250g cascaval ras (merge de minune si cu branza de burduf sau telemea de oi), 300g faina, 100g unt rece, sare, 3 oua, 2 linguri bere, susan/mac/chimen pt ornat
Mod de preparare:
Amestecam cascavalul ras cu 1 ou si cu untul taiat fasii.
Adaugam 2 linguri de bere, saram si incepem sa framantam cu faina.
Dupa ce am incorporat toata faina obtinem o coca destul de tare pe care o acoperim cu o folie si o dam la frigider pentru o jumatate de ora.
Incepem apoi sa intindem aluatul ca sa formam saratelele. Impartim aluatul in 4 si intindem o foaie goasa cam de 0,5cm.
Taiem fasii de aluat si le rasucim ca pe niste spirale.
Tapetam tavile cu hartie de copt si asezam saratelele in tavi. Batem 2 oua si ungem saratelele cu o pensula. Presaram susan/mac/chimen si dam la cuptorul incins la foc mediu pentru aprox 15min, pana capata o culoare aurie.
Scoatem pe un servetel de hartie si lasam sa se racoreasca inainte de a servi.
Atat am apucat… :P
Pofta buna!
ce pofta miai facut merg sa pregatesc si eu,ma ajuta foarte mult retetele tale cand nu mai stiu ce sa mai fac,popici
RăspundețiȘtergere;) Spor la saratele si o zi excelenta!
RăspundețiȘtergeree o reteta fff buna. multumim
RăspundețiȘtergereSa va fie de bine si spor la bunatati!
RăspundețiȘtergereSaratelele sunt preferatele fetitei mele ,deja s-a urcat pe monitor.Cu siguranta va trebui sa-i prepar aceasta reteta
RăspundețiȘtergere