joi, 14 mai 2009

Sparanghel Mimoza

IMG_3164

Sparanghel Mimoza… reteta pur sange belgian :) …usoara, distinsa, merita incercata.

Sa incepem…

Timp: 20min

Portii: 1-2

Ingrediente: 15-17 varfuri de sparanghel mic (sau 3-4 fire sparanghel mare), 1 ou fiert, 30g unt, 1 lingura otet, parmezan ras, patrunjel proaspat, sare, piper

Mod de prepare:

IMG_3149Daca folositi varfuri de sparanghel mic asa cum am folosit si eu il spalam si il punem direct la fiert in apa cu sare.

In cazul sparanghelului normal, retezam cam un sfert din tulpina (pentru ca este lemnoasa) si apoi fierbem.

IMG_3152

Sparanghelul este o leguma foarte frageda si din acest motiv timpul de preparare este foarte redus.

Dupa primul clocot putem incerca daca intra furculita si daca da atunci e gata. Scurgem de apa si asezam pe farfurie.

Separat incigem untul cu sarea intr-o tigaie.

IMG_3154Taiem oul fiert in felii.

IMG_3156 Adaugam oul in farfurie langa sparanghel, turnam untul incins, o lingura de otet, adaugam piper si parmezan ras si portia de sparanghel mimoza e gata.

IMG_3162

Servim cu paine prajita si eventual cu un supliment de sos de usturoi cu iaurt sau sos tzatziki ;)

IMG_3165

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails