Pâinea Toast sau Pain de mie în franceză este o pâine dulceagă, pufoasă, preparată cu lapte şi unt care este folosită în special pentru sandwich-urile la grill (croque-monsieur). Este delicioasă la gust dar atenţie la calorii căci nu e deloc o pâine dietetică.
Eu am pregătit-o la maşina de pâine după reţeta de Pâine cu Lapte din manualul maşinii.
Timp: 3h 18min
Porţii: ~6 (o pâine de 1kg)
Ingrediente: 70g unt topit, 1,5 linguriţe de sare, 3 linguri de zahăr, 350ml lapte proaspăt, 530g făină albă, 1,5 linguriţe drojdie uscată
Mod de preparare:
Am pus toate ingredientele în maşina de pâine în ordinea menţionată mai sus: întâi lichidele, sarea şi zahărul, apoi făina şi la urmă drojdia uscată.
Am setat programul 1 (Paine de bază), cantitatea 1kg şi gradul de coacere la mediu.
Dupa 3h si un pic am scos din maşină o ditamai pâinea, a crescut foarte tare să nu fie cu deochi :P
Abia a încăput în poză :D
Feliile au ieşit de dimensiuni giganteşti… iar Croque-Monsieur… mmm delicios…
Poftă bună!
Este perfect. Cautam ceva de genu de mult timp.
RăspundețiȘtergere