Pâinea franţuzească a devenit preferata noastră dintre toate reţetele încercate până acum la maşina de pâine. Este cea mai simplă pâine, cu cele mai puţine ingrediente, însă foarte foarte gustoasă. În ultimul timp am făcut pâine numai după această reţetă :P
Timp: 3h 30min
Porţii: 1 paine de 750g
Ingrediente: 275ml apă, 1,5 linguriţe de sare, 1 lingură ulei (opţional, nu este precizat în reţetă), 465g făină albă, 1 linguriţă drojdie uscată
Mod de preparare:
Turnăm toate ingredientele în cuva maşinii de pâine în ordinea menţionată. În reţeta de pâine franţuzească din cartea maşinii nu este menţionat uleiul însă eu obişnuiesc să pun cam o lingură de ulei fiindcă dă un gust bun pâinii care altfel ar ieşi puţin cam seacă şi s-ar usca mai repede.
Setăm programul 3 (pâine franţuzească), greutatea 750g şi culoarea crustei pe opţiunea maximă.
După 3 ore şi jumătate, obţinem pâinica…
N-am avut răbdare să se răcească şi am tăiat o felie… mmm ce bună a fost unsă cu puţin unt… :P
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu