Când am făcut plăcinta de bostan mi-au mai rămas aproape jumătate din cantitatea de aluat, laptele în care au fiert nucile, câtiva mieji de nucă fierţi, oul bătut care nu s-a consumat decât foarte puţin la uns plăcinta… aşa că ce m-am gândit eu, să mai fac ceva dulce din toate ingredientele astea :D
Aşa s-au materializat coşuleţele cu budincă de nuci. Şi când zic budincă nu mă refer la acea budincă praf din comerţ ci la budinca de casă ;)
Timp: 50min
Porţii: 3-4 ( 9 bucaţi)
Ingrediente:
Aluat: 150g faină, 90ml lapte, 1 ou, 25g unt, 1 lingură zahăr, 1/2 plic zahăr vanilat (sau puţin miez de păstaie de vanilie), puţină sare
Budinca: 200ml lapte, miez de nucă (după preferinţe), 2 linguri de zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1 ou, 1 lingură de faină
Mod de preparare:
Aluatul este cel de la placinta de bostan aşa ca şi prepararea este aceeaşi. Frământăm un aluat din ingredientele de mai sus şi îl lăsăm puţin să se odihnească.
Fierbem apoi miezul de nucă în lapte, până dă în câteva clocote şi se înmoaie. Lăsăm să se răcească puţin şi adăugăm zahărul şi oul bătut cu făina.
Amestecam bine crema să nu rămână cocoloaşe de la faină şi ne ocupam de întins aluatul.
Fie întindem o foaie mare şi apoi cu un pahar sau cană decupam cercuri (~15cm diametru) fie rupem bucăţi din aluat şi le întindem individual în formă de cerc ;)
Ungem apoi forma de briose cu unt/ulei şi o tapetăm cu faină. Eu am o formă mică de 6 brioşe aşa că am copt coşuleţele în două rânduri.
Aşezăm fiecare cerc din aluat în formă.
Turnăm budinca şi împărţim miezul de nucă în mod egal în fiecare coşuleţ.
Apoi coacem la cuptorul încins la foc mediu pentru aproximativ 30min până vedem că încep să se coloreze.
La final…
N-arată rău nu? :D
Şi o secţiune…
Au ieşit extrem de aromate cu un gust profund de nuci, ne-au plăcut.
Cred că ar mai merge adăugată şi puţină frişcă deasupra budincii în coşuleţe, ar arăta mai interesant ;)
Poftă bună!
arata super bine! :D
RăspundețiȘtergereMultumesc Diamond, te mai astept prin bucataria mea :P
RăspundețiȘtergereFoarte interesanta reteta ta si foarte gustoasa
RăspundețiȘtergereMultumesc Dulcik!
RăspundețiȘtergereArata chiar foarte bine ;) Felicitari !
RăspundețiȘtergereMultumesc Ala :)
RăspundețiȘtergerece frumos arata, cum or fii oare la gust?
RăspundețiȘtergereIca, nu ramane decat sa le incerci ca sa afli :P
RăspundețiȘtergereTe pup.
wow..sunt chiar tare curioasa! Am mai incercat o reteta de a ta..si o sa tot incerc..f bine explicate..
RăspundețiȘtergereBiank pup
ps: o intrebare...se gaseste martipan in comert? vreau sa fac tarta aceea cu martipan...
Buna Biank, cred ca ar trebui sa se gasesca pe la raionul de dulciuri insa nu as putea sa garantez. Daca totusi nu gasesti, nu-i nici o problema, inlocuieste-l cu Crema de migdale de aici: http://ce-retete-mai-fac-fetele.blogspot.com/2010/01/crema-de-migdale.html
RăspundețiȘtergereTe pup, sa imi spui cum ti-a reusit ;)